Ritm impresionant pentru o nou-promovată: A PATRA VICTORIE în ultimele cinci etape | VIDEO
Foto: Foto Sonia Baciu

Ritm impresionant pentru o nou-promovată: A PATRA VICTORIE în ultimele cinci etape | VIDEO
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de handbal CSU Danubius Galaţi a învins, scor 26-24 (11-13), formaţia CSM Bistriţa, într-o partidă disputată miercuri seara, pe teren propriu, în cadrul penultimei etape a turului Ligii Naţionale. Astfel, echipa antrenată de Valeriu Costea a reuşit să obţină a patra victorie din ultimele cinci jocuri.

În faţa unui adversar cu jucătoare ce au experienţa multor sezoane jucate în prima ligă şi mult mai bine cotate, CSU Danubius a avut parte de un meci foarte greu, căruia au trebuit să-i facă faţă fără Daciana Curtean Balaban, o handbalistă ce contează enorm la potenţialul echipei. Totuşi, pe teren absenţa ei nu s-a simţit foarte mult, interul Iulia Artean mărturisind că suspendarea coordonatoarei de joc a fost folosită în mod pozitiv. „A trebuit să ne descurcăm și fără ea, să arătăm că suntem o adevărată echipă și luptăm una pentru alta. Suspendarea ei ne-a mobilizat și ambiționat și mai tare. Din tribună, Daciana ne-a transmis continuu putere și curaj”, a spus Artean după joc.

Echipa din Bistriţa a dominat mare parte din meci, CSU Danubius aflându-se până la jumătatea reprizei secunde într-o continuă luptă pentru a egala. Gălăţencele au reuşit să nu-şi lase adversara să ia un avans mai mare de două goluri, pe care în cele din urmă au putut chiar să-l anuleze. Au egalat prima dată repede după pauză (13-13, min. 32), iar la 15-15 şi apoi la 16-16 au ratat câte trei atacuri la care puteau să preia conducerea. Oaspetele au profitat, s-au dus din nou la două goluri în faţă (16-18, min. 41), dar din nou CSU Danubius a rezistat, a replicat în special cu un joc defensiv excelent şi la jumătatea reprizei a doua reuşea, în sfârşit, să-şi încununeze cursa de urmărire prin trecerea în avantaj (20-19, min. 46). Echilibrul s-a menţinut până în min. 57, pentru ca ultimele patru minute să aducă entuziasm în tribune: Livrinikj a marcat pentru 24-23, Jovanovska a făcut 25-23 cu două minute înainte de final, apărarea a mers perfect şi CSU Danubius le-a oferit fanilor chiar şi ultimele zeci de secunde fără emoţii.

Citit 2618 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2016 14:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.