Încă un TRANSFER la Phoenix

Încă un TRANSFER la Phoenix
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conducerea clubului a anunţat transferul unui jucător, care să întărească lotul şi cu ajutorul căruia echipa să încerce să iasă din zona retrogradabilă a clasamentului. Este vorba de americanul Tony Gugino.

„Gugino este un jucător cu experienţă superioară, cu participări europene. Este un jucător de interior, care evoluează pe poziţiile 4 şi 5, polivalent, care are un joc bun atât sub panou, cât şi în aruncările de semidistanţă şi distanţă. L-am adus pentru a ne creşte nivelul valoric al echipei, pentru obţinerea unor rezultate bune”, a declarat Florin Nini, antrenorul de la Phoenix. 

Gugino, originar din Holland (Michigan, SUA), are 30 de ani, 2,07 m înălţime, joacă pe postul de pivot şi a evoluat în prima parte a acestui sezon în Liga I belgiană, la Liege, unde a avut următoarele medii statistice: 9,6 puncte, 5,1 recuperări şi 9 pase decisive.

Debutul în campionatele europene l-a făcut în 2009, în Elveţia, unde a jucat la BC Boncourt (2009-2011). A mai evoluat, tot în Elveţia, la SAM Massagno (2011-2012) şi BBC Monthey (2013-2014), apoi a ajuns în Bulgaria, la BC Yambol (2012) şi BC Rilski (2012-2013 şi 2014-2016).

„Am ales echipa Phoenix pentru că am auzit lucruri bune despre această formaţie, când eram în Bulgaria, iar antrenorul de acolo este bun prieten cu cel de aici. Ştiu că acum echipa se află într-un moment mai dificil, se luptă din greu, dar acest lucru nu mă sperie, este încă devreme şi consider că mai avem timp până la play-off. Echipa de pe locul 8 are trei victorii, noi două. Mai sunt multe meciuri de jucat, am mai trecut prin astfel de situaţii, totul se poate schimba. Pentru meciul de sâmbătă, pregătit sau nu, dacă este nevoie de mine voi fi în teren”, a declarat Gugino.

Sâmbătă, de la ora 19,00, Phoenix va juca pe teren propriu, cu CSM CSU Oradea, într-un meci contând pentru ultima etapă a turului Ligii Naţionale.

Altfel, în urma tragerii la sorţi a meciurilor din cadrul turneului final al “Cupei României”, ce se va desfăşura în perioada 14-18 februarie 2017, la Sibiu, echipa Phoenix va întâlni formaţia BC Mureş Tg. Mureş. Echipa gălăţeană s-a calificat în Final 8, în urma retragerii CSM Ploieşti.

Citit 1226 ori Ultima modificare Joi, 01 Decembrie 2016 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.