Phoenix a pierdut duelul pentru locul patru

Phoenix a pierdut duelul pentru locul patru
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

 

Echipa feminină de baschet Phoenix a pierdut, scor 60-71 (32-37), în fața formației Universitatea Cluj, într-o partidă disputată sâmbătă seara, pe teren propriu, în etapa a treia a returului Ligii Naționale.

 

Cu un prim sfert foarte echilibrat, câștigat în urma unui ”buzzerbeater” (aruncare în ultima secundă de joc) realizat de Katie Rutan, echipa gălățeană era în grafic. Însă, sfertul al doilea, cu minute bune fără puncte de ambele părți, a fost adjudecat de formaţia oaspete, acestea încheind prima jumătate de joc cu un plus de cinci puncte.

 

Revenirea în joc a fost înceată pentru gălățence, care nu au reușit să își intre în ritm, ajungând chiar la 10 puncte în defavoarea lor (cea mai mare diferență până la acel moment). După cinci minute din sfertul al treilea, la scorul 36-45, Phoenix a pierdut şi una dintre jucătoarele de bază: Katie Rutan a părăsit terenul în urma unei accidentări la mâna dreaptă, după secunde bune în care nu s-a putut ridica de jos de durere, iar arbitra Alexandra Stan nu a reacționat, lăsând jocul să „curgă”, deși totul s-a întâmplat sub privirea sa.

 

Diferența de pe tabelă a crescut în urma unei serii a clujencelor de 10 puncte succesive, de la 46-38 la 56-38, astfel că misiunea a devenit tot mai grea pentru Phoenix. Cea mai mare diferență în favoarea clujencelor a fost de 21 de puncte, 70-49 (min 35).

 

Antrenorul Eugenio Rodrigues a pus înfrângerea pe seama ratărilor. ”Această diferenţă este de departe mai mică decât diferenţa dintre bugetele celor două echipe, dar aceasta nu trebuie să fie o scuză. Clujul a jucat bine, mult mai bine decât în ultimele două meciuri, acum au o jucătoare americancă în plus, este greu să joci împotriva lor. Am pierdut azi în urma multelor ratări din perimetru, de sub coş. Nu am fost la capacitatea noastră maximă”, a declarat tehnicianul gălățean.

 

Cea mai bună jucătoarea a echipei Phoenix a fost Shanice Steenholdt, care a reușit încă un ”double-double”, cu 20 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă. Celelalte realizatoare pentru Phoenix au fost: Katie Rutan 9 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Jeanette Jackson 9 p, 2 r, 4 ”assists”, Erica Covile 9 p, 9 r, 2 a, Bianca Fota 8 p (2 X3 p), 2 r, 1 a, Alexandra Dumitrache 4 puncte, Andreea Crețu 1 punct, Romina Filip 11 recuperări și 5 pase decisive.

 

În urma acestui rezultat, Phoenix rămâne pe locul 5, la egalitate (19 puncte) cu CSM Târgoviște, dar cu un joc mai puțin. Phoenix va disputa următor meci chiar cu echipa din Târgoviște, vineri, 23 decembrie, în deplasare. 

 

Citit 1331 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2016 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.