Şi-a ARBITRAT TATĂL la meciul de debut la seniori
Foto: Foto Adrian Ursache

Şi-a ARBITRAT TATĂL la meciul de debut la seniori
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Gabriel Radu, fiul legendarului portar de la Dunărea, a oficiat pentru prima dată la o partidă la seniori


Echipa de hochei Dunărea Galaţi a disputat, vineri şi sămbătă, cele două meciuri restante cu Sportul Studenţesc, din Liga Naţională. La prima dintre aceste partide, în poarta echipei gălăţene antrenorul Marius Trandafir a început cu legendarul Viorel Radu. În faţa unui adversar cu care nu se pune problema învingătoarei, ar fi trebuit să fie un meci oarecum banal pentru experimentatul portar în vârstă de 46 de ani, care totuşi a avut parte de mari emoţii. Nu neapărat hocheistul, ci tatăl Radu Viorel, pentru că unul dintre cei trei arbitri a fost fiul său, Gabriel, aflat la debutul din această postură la o partidă de seniori.

În tribună, emoţii şi mai mari pentru Ionela Radu: soţul era pe gheaţă ca jucător al echipei de suflet, iar fiul îl arbitra.

„Emoţiile au fost mari, le-am avut pentru el. Chiar i-am mai şoptit câteva sfaturi în timpul meciului”, a mărturisit Viorel Radu.

Îndrumat şi susţinut de fostul arbitru internaţional Sebastian Dinu, Gabriel Radu speră să aibă o carieră asemănătoare acestuia, răsuflând uşurat la finalul primului său joc pentru că l-a dus până la capăt fără probleme. „A fost bine până la urmă, chiar dacă la începutul meciului au fost mari emoţii. Au fost sentimente greu de descris în cuvinte, arbitrându-l pe tata la debutul meu”, a spus juniorul familiei Radu.

Are doar 17 ani, iar drumul spre arbitraj i-a fost deschis de Eduard Popescu, şeful arbitrilor de hochei din ţară. Gabriel era prezent meci de meci lângă banca celor de la Dunărea, intra la joc la meciurile săptămânale ale foştilor hocheişti gălăţeni, astfel că în vară Eduard Popescu, aflat într-o puternică campanie de formare a unei noi generaţii de arbitri, a avut inspiraţia de a-i propune să încerce această activitate. „Am acceptat instantaneu, fără nici o urmă de ezitare, mai ales că ador hocheiul. A urmat perioada de pregătire, inclusiv peste zece meciuri arbitrate la juniori”, a povestit Gabriel Radu.

Oarecum surprinzător, hocheiul nu a deţinut prim-planul în copilăria sa, sport pe care l-a practicat strict la nivel de amator. Legitimat a fost la fotbal, la FC Oţelul, până la falimentul acestui club, unde a fost dus de bunic când avea 6 ani.

Partidele Dunărea – Sportul au însemnat debutul la un meci de seniori şi pentru un alt gălăţean, Cristian Istrate (19 ani), după ce, relativ recent, acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul lui Andrieş Gheorghieş (19 ani), la Dunărea- Steaua.

Echipa gălăţeană a câştigat cele două partide cu Sportul, scor 15-3, respectiv 13-4.

Citit 8958 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2016 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.