Start competiţional AMÂNAT pentru voleibaliştii de la Arcada
Foto: Foto Sonia Baciu

Start competiţional AMÂNAT pentru voleibaliştii de la Arcada
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Voleibaliştii echipei gălăţene Arcada se află în perioada de pregătire a primelor dispute din actualul sezon al cupelor europene, cele cu formaţia sârbă Vojvodina Novi Sad, din faza şaisprezecimilor Cupei Confederaţiei Europene de Volei (CEV Cup).

După doar o săptămână de vacanţă înainte de Crăciun şi alte două zile libere de Revelion, voleibaliştii formaţiei gălăţene şi-a reluat antrenamentele, din 2 ianuarie, aşteptând primul meci din acest an, cel din deplasare (prima manşă) cu Vojvodina Novi Sad. Acesta era programat iniţial să se dispute mâine, însă a fost amânat pentru 11 ianuarie, federaţia europeană acceptând cererea clubului sârb, motivată de faptul că, în această săptămână, acesta are câţiva jucători convocaţi la echipa naţională de tineret. Returul va avea loc, la Galaţi, pe 18 ianuarie, de la ora 17.00.

Pe trei fronturi

Liberoul Nikola Rosic spune că aceaste zile de antrenamente sunt foarte importante, ţinând cont că va urma o perioadă cu un program competiţional foarte încărcat, cu meciuri în cupele europene şi competiţiile naţionale, campionat şi Cupă. „Trebuie să ne concentrăm, să ne pregătim foarte bine pentru cea mai importantă parte a sezonului, pentru că încep şi meciurile din Europa. După perioada de odihnă, sper că vom juca din ce în ce mai bine în a doua jumătate a sezonului”, a declarat voleibalistul sârb.

În campionat, acolo unde are ca obiectiv câştigarea titlului naţional, Arcada va juca prima partidă din acest pe 21 ianuarie, în deplasare, cu Volei Club LPS Piatra Neamţ. Arcada se află pe locul 3 în clasamentul Divizia A1, la trei puncte în spatele celor de la Steaua şi Volei Club Municipal Zalău, o diferenţă recuperabilă în opinia ridicătorului Filip Despotovski. „Aşteptăm şi greşeala lor, dar chiar dacă intrăm cu trei puncte în spate în faza a doua a campionatului, cum se joacă anul ăsta, tot nu e mult. Este diferenţă doar de o victorie, totuşi o să jucăm cu ei acasă-deplasare-acasă, de trei ori meciuri directe, avem şanse”, a spus Despotovski.

Sistemul de disputare a campionatului s-a schimbat faţă de sezoanele precedente. În loc de play-off, când se ajungea la dispute eliminatorii între primele opt clasate şi apoi semifinale, acum campionatul se va împărţi în două grupe valorice după sezonul regulat. Astfel, se va juca încă un tur şi un retur între primele şase echipe din clasament, pentru stabilirea campioanei şi a ordinei după care se va merge în cupele europene.

Totodată, cei de la Arcada îşi doresc şi câşţigarea Cupei României, competiţie în care au ajuns deja în semifinale. În aceaastă fază, formaţia antrenată de bulgarul Martin Stoev va întâlni pe SCM "U" Craiova, deţinătoarea titlului de campioană. Partida tur este programată tot în această lună, pe 25, la Craiova, iar cea retur, de la Galaţi, pe 8 februarie.

Citit 1299 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2017 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.