Oţelul a scapat de suspendare

Oţelul a scapat de suspendare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa campioană a reuşit ieri să întoarcă decizia Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, iar fanii roş-alb-albaştri îşi vor putea urmări favoriţii la lucru în propriul fief * Meciul cu Concordia Chiajna va fi precedat, la ora 19.30, de prezentarea lotului de jucători pentru noul sezon *

Amendă de 10.000 de lei

Piatra Neamţ, Buzău şi iarăşi Buzău. Sau Buzău la infinit, de vreme ce exilarea echipei pe alt stadion ar fi atras de la sine breşe de organizare.

„Nu suntem la noi acasă, deci nu putem şti pe unde introduc fanii obiecte pirotehnice”, se plângea un steward ploieştean la partida Petrolul – Oţelul, din Crângul Buzăului.

Suporterii roş-alb-albaştri au apelat la fumigene şi la acest joc, după cel de sub Pietricica, aşa că probabilitatea suspendării arenei de la Dunărea de Jos creştea ameninţător.

Deşi fără logică, deoarece evenimentele interzise de lege se petreceau în altă parte decât baza sportivă de lângă Spitalul de Pediatrie, sancţiunea i-a trecut pe la ureche clubului campion.

Vineri, după prânz, Federaţia şi Liga au decis însă că Oţelul merită graţierea, reducându-i şi amenda cu 50 la sută - la 10.000 de lei.

Revenirea la locul faptei

„Era normal să jucăm acasă. Am avut o discuţie şi cu suporterii, unde le-am spus că nu mai vreau să se întâmple asemenea lucruri. Dacă legea interzice petardele, nu mai trebuie folosite. Nu ne permitem să închiriem alte stadioane, în plus avem abonaţi care n-au posibilitatea să se deplaseze în alte oraşe pentru a urmări meciurile considerate acasă”, a comentat directorul general al „oţelarilor”, Marius Stan, după ce a primit vestea că echipa numărul unu din România se va reîntâlni, marţi seară, cu fanii după ce, ultima dată, la acel 2-1 cu FC Timişoara, a sărbătorit primul titlu din istorie.

„Ne întoarcem la locul faptei. E foarte bine că jucăm acasă”, a spus şi antrenorul Dorinel Munteanu, bucuros că trupa sa va rămâne în Galaţi.

La 19.30 va fi prezentat lotul

Meciul cu Concordia Chiajna, de marţi, va începe la ora 20.30, dar evenimentul regăsirii cu fanii propune prezenţa pe stadion a iubitorilor de fotbal cu cel puţin o oră înainte de joc. La 19.30 va fi organizată prezentarea oficială a lotului roş-alb-albastru pentru cel mai important sezon din istoria grupării locale.

„Nu va fi ceva ieşit din comun, nu va fi vreun concert pentru că oricum nu aveam garanţia că vom juca acasă şi nici nu trebuie să ne gândim la petreceri când avem un joc atât de important de disputat. Pur şi simplu, vrem ca publicul şi jucătorii să se salute reciproc la început de drum. Aşa este firesc”, a explicat Marius Stan.

Citit 1544 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.