Phoenix, play-off-ul în pericol

Phoenix, play-off-ul în pericol
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa masculină de baschet Phoenix a încheiat prima fază a sezonului regulat al Ligii Naționale, în afara zonei de play-off, după ce a pierdut, scor 63-73 (31-31), în fața formației CSM CSU Oradea, campioana en-titre, într-un meci disputat sâmbătă seara, în deplasare.

Phoenix a avut un început de meci în care a dominat jocul, cu cea mai mare diferență în favoarea sa, 21-12, în urma unei serii de 7 puncte consecutive, ca apoi să intre la pauză la egalitate, la 31. Revenirea în partea a doua a meciului a fost în forță pentru echipa orădeană, cu un scor parțial de 23-10, ce a tăiat elanul gălățenilor. Fără doi dintre jucătorii de bază, Gugino și Pesici - ambii accidentați, dar și cu Bojovici parcă lipsit de inspirație, doar 9 puncte pentru marcatorul campionatului, Phoenix a ratat foarte mult în momentele importante, reușind totuși să reducă din diferență, la 10 puncte.

Cel mai bun jucător al Phoenix a fost Miller cu 14 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive. Ceilalți realizatori ai echipei gălățene au fost: Guțoaia 9 puncte, 7 recuperări, 2 „assists”; Bojovici 9 p., 2r., 2 a.; Vlaicu 9p., 2 r.; Pavlovici 7 p., 3 r., 1 a.; Petică 5p., 1 r., 2 a.; Brandon 3p., 6 r., 6 a.; Mihai Grecu - la debut în prima ligă, cu o aruncare de 3 puncte; Pîrlog și Bolobiță - câte 2 puncte.

Cu acest rezultat, dar și ca urmare a retragerii echipei BCM Olimpic Baia Mare,  Phoenix se află pe locul 9, la egalitate de puncte (23) cu Dinamo, ambele cu câte 5 victorii și 13 înfrângeri. Departajarea dintre cele două formații se face după coșaveraj, 167-163 pentru bucureșteni.

În faza a doua a sezonului, Phoenix va evolua în grupa locurilor 7-10, alături de BC Mureș Tg. Mureș (7), Dinamo (8) și SCM U Craiova (10), unde se vor disputa etape tur-retur, iar primele două echipe din această grupă se vor califica în play-off-ul LN. 

Altfel, echipa feminină Phoenix a pierdut, scor 73-81 (41-40), în fața formației Universitatea Cluj, în meciul disputat sâmbătă seara, în deplasare. Cea mai bună marcatoare de la Phoenix a fost Shanice Steenholdt, cu 31 de puncte.

În urma acestui rezultat, Phoenix se menține pe locul 5 în grupa valorică 1-6, iar în etapa următoare, miercuri, va întâlni pe teren propriu, formația CSM Satu Mare, ocupanta ultimului loc. 

Citit 1140 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2017 14:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.