Echipele gălăţene, meciuri cu miză în deplasare

Echipele gălăţene, meciuri cu miză în deplasare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest weekend, toate echipele gălăţene de primă ligă au partide programate doar în deplasare, aşa cum s-a mai întâmplat în urmă cu două săptămâni. Toate meciurile sunt cu miză importantă.

Handbalistele echipei CSU Danubius au un examen dificil şi foarte important, meciul din deplasare cu „U” Cluj, care se va disputa duminică, de la ora 16.00 (în direct la TVR 1), în cadrul etapei a 20-a din Liga Naţională.

CSU Danubius se află pe locul 11 (cu 11 puncte), primul sub linia ce delimitează echipele ce vor merge la barajul pentru rămânerea în prima ligă, iar acest lucru reprezintă una din ultimele ocazii de a-şi păstra intacte şansele de a urca cel puţin un loc în clasament. Formaţia clujeană este pe locul 9, cu patru puncte mai mult decât CSU Danubius, şi doar aceasta, alături de Măgura Cisnădie (locul 10, cu 14 puncte), mai poate reprezenta o ţintă pentru a o depăşi în clasament, astfel că miza punctelor puse în joc duminică este una dublă, fiind vorba de un duel direct.

Deşi are un lot destul de valoros, formaţia clujeană trece printr-o evidentă lipsă de formă sportivă, cu un singur egal şi patru înfrângeri în ultimele cinci etape, iar de acest lucru va încerca să profite CSU Danubius. Antrenorul gălăţean Valeriu Costea a spus că echipa sa va aborda acest meci la victorie. „Este un meci foarte greu, dar nu imposibil. Mergem la Cluj să ne luptăm cu un adversar care are drept obiectiv, ca şi noi, numai victoria, sper să reuşim să o obţinem”, ne-a spus tehnicianul gălăţean.

În tur, la Galaţi, CSU Danubius s-a impus categoric, scor 27-19, rezultat care atunci însemna prima victorie a sezonului.

În liga secundă masculină, echipa CSU Danubius are etapă liberă, întrucât adversara din acest weekend s-a retras din competiţie.

United încearcă să rămână lider

Sezonul regulat al campionatului Ligii I de futsal se apropie de final, rămânând de jucat trei etape din sezonul regulat. Pentru echipa gălăţeană United, liderul competiţiei, cu 41 de puncte, aceste ultime runde sunt importante în încercarea de a se menţine pe primul loc, care i-ar aduce un program favorabil în play-off, unde se va juca în sistemul cel mai bun din trei meciuri, echipele fiind cuplate astfel: locul 1 cu 8, 2 cu 7, 3 cu 6 şi 4 cu 5.

Primul meci va avea loc duminică, de la ora 18.00, în deplasare, cu Spicom Sf. Gheorghe (locul 8) şi poate fi vizionat în direct pe youtube, pe canalul Futsal România. Apoi rămân de disputat două jocuri de foc, cu Informatica Timişoara (locul 3, 39 puncte) pe teren propriu şi, în deplasare, cu fosta campioană City’us Tg. Mureş.

Phoenix, derbi cu Olimpia Braşov

Baschetbalistele de la Phoenix vor juca, astăzi, de la ora 17.00, în deplasare, cu formaţia CSU Olimpia Braşov, într-un meci contând pentru ultima etapă a turului fazei secunde a Ligii Naţionale.

Phoenix se află pe locul 5, cu 33 de puncte, iar adversarele ocupă locul 4, cu 35 de puncte, astfel că victoria este unica variantă pentru gălăţence de a mai putea urca în clasament.

În acest sezon, CSU Braşov s-a impus în faţa Phoenix, atât în meciurile din campionat, cât şi în cele din „Cupa României”. Ambele echipe vin după victorii, gălăţencele, acasă, cu CSM Satu Mare (89-72), iar braşovencele, în deplasare, cu formaţia CSM Târgovişte (59-35).

Citit 1314 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2017 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.