Arcada are ocazia reabilitării într-un nou derbi

Arcada are ocazia reabilitării într-un nou derbi
Foto Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În Divizia A1 masculină la volei, Arcada pleacă astăzi într-o deplasare foarte lungă, de trei meciuri, la Craiova, Dej şi Cluj, pentru ultimele jocuri din sezonul regulat. Primul dintre ele, programat duminică, este şi cel mai important, cu miză uriaşă în lupta pentru primul loc: cel de pe terenul deţinătoarei titlului de campioană, SCM "U" Craiova.

Deşi mult timp a părut că nu contează în acest sezon în duelul pentru titlu, formaţia craioveană a avut în ultimele luni un parcurs impecabil, cu victorii în ultimele zece etape, inclusiv în faţa a două dintre echipele cu pretenţii la primul loc (Steaua şi VM Zalău). Astfel, a profitat din plin de paşii greşiţi ai celorlalte trei echipe din frunte, a recuperat diferenţa de cinci puncte pe care a avut-o mult timp faţă Arcada, iar acum cele două protagoniste sunt la egalitate de puncte, pe locurile 3-4, cu două mai puţin decât liderul, Steaua.

Presiunea e pe Arcada

De partea cealaltă, voleibaliştii de la Arcada şi-au făcut singuri viaţa grea, prin ultimele rezultate, dezamăgitoare. Dintr-o echipă care a avut ocazia unei desprinderi semnificative faţă de contracandidate, încă dinaintea partidei de acum trei etape, cu VM Zalău, dar a ratat-o printr-o victorie acasă la scor de doar două puncte (3-2), iar apoi a pierdut categoric (0-3) meciul direct de la Steaua şi a comis-o şi pe teren propriu, 2-3 cu Tricolorul Ploieşti, acum Arcada a ajuns să joace sub o presiune uriaşă derbiul de duminică.

Cu o nouă conducere tehnică

Jocul de la Craiova nu este abordat chiar sub cele mai bune auspicii de Arcada. Pe lângă curba descendentă în ceea ce priveşte forma sportivă şi rezultatele, care au săpat serios la capitolul încredere, s-a produs şi despărţirea de antrenorul principal Martin Stoev, una în condiţii nu foarte elegante din partea tehnicianului bulgar.

În presa din ţara sa, Stoev a spus că a plecat din cauza implicării patronului Spiru Mantu în activitatea sportivă a echipei, care ar avea jucători favoriţi pe care îi dorea titulari, iar venirea acestuia la banca tehnică în timpul meciului cu Tricolorul a fost picătura care a umplut paharul şi l-a determinat să demisioneze. În replică, Mirel Zaharescu, preşedintele clubului, spune că este vorba de „răutăcisme bulgăreşti” şi că de fapt Stoev l-a anunţat că demisionează încă dinaintea partidei cu formaţia din Ploieşti.

De asemenea, de la echipă a plecat şi Nicu Harabagiu, fost principal şi apoi secund în mandatul lui Stoev. Conducerea tehnică i-a fost încredinţată pentru această săptămână din nou lui Marian Apostu, antrenor principal până în timpul sezonului trecut şi apoi secund, care consideră jocul de la Craiova foarte important, mai ales pentru moralul jucătorilor. „Cel mai mult îmi doresc să reîncepem să jucăm, să regăsim plăcerea de a face volei de plăcere, pentru moralul şi atmosfera din echipă. Dacă obţinem şi puncte ar fi excelent. Dincolo de clasament, ar readuce încrederea că putem lua titlul. Speranţe sunt, mai ales că la ultimele două antrenamente mi-a plăcut atmosfera în care s-a lucrat”, a declarat Apostu.

De luni, echipa va fi preluată oficial de un alt antrenor bugar, Nikolay Jeliazkov (47 de ani), vicecampion european în 2015 cu echipa națională a Bulgariei, care l-a și ajutat pe Apostu în ultimele două zile la pregătirea meciului de la Craiova, unde Arcada va fi condusă de antrenorul gălățean.

Arcada, ultima echipă care a bătut Craiova

Din punct de vedere valoric, Arcada are potenţial pentru a câştiga acest meci, lucru demonstrat în precedentele trei întâlniri directe din acest sezon. În turul campionatul, Arcada s-a impus la Galaţi cu 3-1 în noiembrie anul trecut, meci care a însemnat ultima înfrângere a craiovenilor în campionat. Apoi, cele două formaţii s-au întâlnit în semifinalele "Cupei României", Arcada câştigând ambele manşe.

Partida SCMU Craiova - Arcada Galaţi va avea loc duminică, de la ora 13.45, urmând să fie televizată în direct de Digisport.

Apoi, Arcada va juca tot în deplasare, cu Unirea Dej (miercuri, 8 martie) şi „U” Cluj (sâmbătă, 11 martie).

După sezonul regulat, va urma un „minicampionat” între primele şase clasate, cu meciuri tur-retur, în care se intră cu toate punctele acumulate până atunci.

În competiţia feminină, CS Universitatea va juca în deplasare, astăzi (ora 14.00), cu Unic Piatra Neamţ.

Citit 1076 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2017 14:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.