La votul aleşilor locali | BANI pentru cluburile sportive gălăţene

La votul aleşilor locali | BANI pentru cluburile sportive gălăţene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cinci cluburi sportive ar putea primi finanţările de care au atâta nevoie, de la bugetul local, dacă aleşii locali, convocaţi, astăzi, 9 martie, în şedinţă extraordinară, vor fi de acord.

În rapoartele de specialitate ale proiectelor supuse dezbaterii şi votului consilierilor se arată că, "până la aprobarea bugetului local pentru anul 2017, Primăria municipiului Galaţi poate funcţiona în limita a 1/12 din bugetul anului precedent. Având în vedere faptul că sunt în desfăşurare competiţiile sportive, din dorinţa de a le sprijini, propunem acordarea a 1/12 din alocarea anului precedent pentru cluburile sportive care au primit finanţare în anul 2016”.

Iată ce sume sunt propuse a fi alocate

Cea mai consistentă finanţare, 240.417 lei, ar urma să ajungă la Clubul Sportiv Phoenix Galaţi care, în adresa transmisă Primăriei, precizează „suntem singurul club din România care activează cu două echipe la nivel de seniori în Liga Naţională, feminin şi masculin, ambele fiind angrenate în lupta pentru play-off în campionat şi participante în turneul final la Cupa României. Pe lângă echipele de seniori, Clubul Phoenix are înscrise alte opt echipe în campionatele naţionale".

Pentru Clubul Sportiv Municipal Dunărea Galaţi, susţinerea financiară propusă este de 195.000 de lei. Conform adresei trimise municipalităţii, clubul e în plin campionat la următoarele discipline sportive: hochei pe gheaţă, patinaj artistic şi patinaj viteză.

O alocare de 132.500 de lei ar putea primi Asociaţia Clubul Sportiv Arcada, unde echipa de volei masculin seniori este calificată în finala Cupei României.

Clubul Sportiv United Galaţi ar urma să beneficieze de 92.781 de lei. În adresa transmisă, clubul precizează că, la futsal seniori, este în plin campionat naţional, având ca obiectiv ocuparea locului I, care acordă dreptul de a participa în UEFA Futsal Cup. La handbal junioare, competiţie în derulare, United îşi propune să egaleze performanţele din ultimii doi ani.

Finanţarea Asociaţiei Handbal Club Danubius - CSU ar urma să fie de 91.000 de lei. În solicitarea transmisă aleşilor se arată că Danubius CSU are un număr de 35 de sportivi, este în plin campionat la următoarele discipline: handbal feminin şi masculin, în Liga Naţională, respectiv, Divizia A.

Dacă aleşii le vor aproba, convenţiile de finanţare a cluburilor sportive vor fi valabile doar până la aprobarea bugetului local pe 2017.

Citit 2863 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Martie 2017 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.