Hocheiştii de la Dunărea, obligaţi să devină invincibili în semifinala Ligii Naţionale

Hocheiştii de la Dunărea, obligaţi să devină invincibili în semifinala Ligii Naţionale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de hochei Dunărea Galaţi este condusă de Corona Braşov, cu 2-0 la general, în semifinala Ligii Naţionale, iar pentru calificare este obligată să câştige toate celelalte trei meciuri rămase, primele două fiind programate la Galaţi, sâmbătă şi duminică, de la ora 18.30. În cazul în care Corona mai obţine o victorie, semifinala se încheie în acel moment (se joacă după sistemul cel mai bun din maximum cinci partide).

Dunărea a arătat în cele două partide la Braşov că este competitivă, are potenţial să învingă Corona, dar fie a avut parte de arbitraj ostil, fie a ratat enorm de mult - Toke, portarul advers, având evoluţii senzaţionale, fie i-a lipsit un dram de şansă.

Pentru semifinale, teoretic că să se evite controversele, federaţia de specialitatea a apelat la arbitri străini, din Slovacia, însă tocmai de aici au apărut problemele, cei de la Dunărea acuzându-l pe centralul Jura Branislav că a luat multe decizii greşite, în favoarea braşovenilor.

Elocvent este că în primul meci (scor 4-3), Corona a avut 14 superiorităţi numerice, iar Dunărea doar două! Chiar şi aşa, echipa gălăţeană a fost foarte aproape de un rezultat favorabil: a condus cu 3-2 în ultima repriză, scor la care a avut o ocazie imensă de a se desprinde, bara salvându-l pe Toke.

Ratări, eliminări şi Toke

Efortul fizic suplimentar care a fost făcut pentru a rezista în condiţiile în care aproape jumătate de meci s-a jucat în inferioritate numerică, a fost resimţit în ultima repriză a celui de-al doilea meci, când Corona s-a desprins de la 3-1. Până atunci, Dunărea jucase bine, în special în repriza secundă ratând foarte multe mari ocazii de înscrie, chiar şi în situaţie de trei singuri cu portarul Toke, care a făcut minuni în acest meci. A fost din nou şi un moment de neşansă, când Corona a egalat pentru 1-1: o încercare de degajare din faţa porţii s-a lovit de un alt hocheist de la Dunărea, iar pucul a ricoşat în propria poartă!

Totodată, de prin minutul 10, au reapărut problemele de arbitraj. În minutul 18, s-a dat extrem de uşor eliminare lui Krajci, Durkech a protestat şi a fost trimis la vestiare. Urmarea? În cinci contra trei, Corona a înscris pentru 2-1. La fel s-a marcat golul de 3-1, Zoltan Pal a fost eliminat uşor, pentru o presupusă lovire cu crosa, la o fază în care ajunsese în poziţie de singur cu portarul, iar superioritatea numerică a echipei braşovene a făcut din nou diferenţa!

Chiar dacă şansele s-au redus, cei de la Dunărea cred că pot întoarce semifinala în favoarea lor, încredere dată de evoluţiile bune de la Braşov şi de faptul că se aşteaptă la un sprijin substanţial din partea publicului, la cele două meciuri de la Galaţi.

Citit 3848 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2017 12:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.