Phoenix, înfrângere clară în fața clujencelor de la Universitatea. Banii de la bugetul local au ajuns în contul clubului

Phoenix, înfrângere clară în fața clujencelor de la Universitatea. Banii de la bugetul local au ajuns în contul clubului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Baschetbalistele de la Phoenix au pierdut, scor 56-84 (32-34), în faţa formaţiei Universitatea Cluj, într-un meci disputat miercuri seara, la Galaţi, contând pentru etapa a 26-a din Liga Națională.

Phoenix a abordat meciul cu mari probleme de lot. Două dintre cele cinci americance greviste etapa trecută, Shanice Steenholdt şi Erica Covile, au decis să plece, invocând restanţele salariale, deşi era o chestiune de câteva zile rezolvarea problemelor financiare ale clubului. Nu a jucat nici Katie Rutan, care încă nu a luat o decizie fermă dacă va continua la Galaţi sau nu.

În aceste condiţii, echipa gălăţeană a reuşit să surprindă plăcut, cu o jumătate de meci în care a ţinut jocul şi scorul la un nivel echilibrat, chiar cu o perioadă bună la conducere (17-10 min. 9, 32-27 min. 19, 32-34 la pauză).

În partea secundă a partidei, pe fondul acumulării oboselii de către „cinciul de start” de la Phoenix, diferenţa a fost făcută de „banca” mai lungă a echipei oaspete: doar trei puncte au contabilizat jucătoarele de la Phoenix care au început ca rezerve, faţă de 35 de puncte totalizate de jucătoarele oaspete intrate pe parcursul meciului.

Totodată, a contat mult şi superioritatea fizică a echipei din Cluj, cu un joc destul de agresiv, care a dus la o accidentare a Rominei Filip la umărul drept şi părăsirea terenul din min. 29.

Antrenorul Eugenio Rodrigues a spus că marea problemă o reprezintă momentul ales de o parte a jucătoarelor americance şi impresarul acestora: după încheierea perioadei de transferuri şi imposibilitatea de a aduce înlocuitoare. „Am avut un weekend foarte rău, în care nu am putut să ne controlăm emoţiile, dar asta este viaţa. Sunt căpitanul şi nu voi părăsi corabia. Atâta vreme cât am o echipă aici, voi fi căpitanul şi voi sta la marginea terenului. Din păcate, marea frustrare este că s-a încheiat perioada de transferuri, astfel că nu mai putem aduce nicio altă jucătoare şi trebuie să ne descurcăm cu ce avem”, a spus Rodrigues.

În ceea ce priveşte ultima parte a campionatului, Rodrigues a precizat că ultimele evenimente din viaţa echipei impun o schimbare de obiectiv. „În această fază a campionatului (n.r. locurile 1-6) nu ne putem pierde locul din clasament, însă în play-off situaţia este diferită. Probabil vom juca împotriva Braşovului, echipă care este una dintre cele mai puternice. Acum trebuie să ne concentrăm pe reconstrucţia echipei, în acest moment avem alte obiective la care nu ne-am gândit până acum. Va fi foarte greu să ne menţinem pe locul 5”, a menţionat tehnicianul gălățean.

Cea mai bună jucătoare de la Phoenix a fost MyNeshia McKenzie, care a reuşit un nou „double-double”, cu 17 puncte, 14 recuperări şi 2 „assists” în cele 40 de minute jucate. Celelalte realizatoare ale echipei gălăţene au fost Jeanette Jackson - 15 puncte şi 3 recuperări, Kerah Nelson 9 p., 13 r, 2 a.; Romina Filip 8 p, 8 r, 2a; Alexandra Dumitrache 4 p, 1 r, 3 a; Bianca Fota 3 puncte şi 3 recuperări. Au mai jucat Denisa Fota şi Florentina Grigoraş. 

Cu acest rezultat, Phoenix se menţine pe locul 5, cu 38 de puncte, la două în urma ocupantei locului 5, Olimpia CSU Braşov. Etapa următoare, Phoenix va juca, sâmbătă, în deplasare, cu CSM Satu Mare, ultima clasată în grupa locurilor 1-6 (35 puncte). 

 

Au ajuns banii în contul clubului 

 

 

Florin Nini, preşedintele clubului, a declarat că banii aprobaţi din bugetul local, au fost viraţi, miercuri, 15 martie, în contul clubului. „Banii au fost viraţi şi există o procedură prin care ei trebuie să stea în trezorerie pentru 24 de ore, iar vineri jucătoarele îşi vor lua parte din salarii şi premieri”, a spus Nini. 

Citit 1250 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2017 11:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.