Patricia Țig a trecut de calificări la turneul de la Miami

Patricia Țig a trecut de calificări la turneul de la Miami
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Jucătoarea gălăţeană de tenis Patricia Țig a învins-o pe rusoaica Evgeniya Rodina cu 3-6, 6-3, 6-3, marți noapte, în ultimul tur al calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA Premier de la Miami (SUA), dotat cu premii totale 6.993.450 dolari.

Gălăţeanca (22 ani, 95 WTA) s-a impus în 2 ore și 15 minute în fața unei adversare de 28 de ani, aflată pe locul 79 în ierarhia mondială.

Meciul a fost început mai greu de Patricia, care după 2-2 a pierdut pe propriul serviciu şi rusoaica s-a desprins în câstigătoare a primului set. Gălăţeanca a revenit puternic în setul secund, iar după un break cu care Rodina a egalat la 2, au urmat trei game-uri la rând în contul Patriciei, dintre care două pe serviciul adversarei, şi a reuşit să trimită meciul în decisiv. În ultimul set, Rodina a condus cu 2-0 şi a urmat un moment psihologic important: un game pe serviciul gălăţencei cu nu mai puţin de cinci egalităţi şi două mingi de 3-0 avute de rusoaică, în care Ţig a rezistat şi a făcut 2-1. Din acel moment moment Patricia a jucat excelent, a dominat autoritar şi a nu a mai cedat nici un game până la la final.

Prin această victorie, Țig și-a asigurat un cec de 13.690 dolari și 40 de puncte WTA, iar în runda inaugurală a tabloului principal urmează să o întâlnească în această seară, după ora 20.00, pe britanica Heather Watson (28 ani, locul 108 WTA). Cea mai bună clasare a lui Watson a fost locul 38 WTA în ianuarie 2015.

Acesta este al doilea turneu consecutiv de categorie Premier Mandatory (al doilea nivel valoric, imediat dupa cele de Mare Şlem), după Indian Wells, în care gălăţeanca trece de calificări.

La Miami, pe tabloul principal de simplu se mai află trei românce, cea de-a patra fiind învinsă în primul tur. Monica Niculescu a pierdut, scor 1-6, 3-6, în fața Johanna Larsson (Suedia). Simona Halep este a treia favorită a turneului, urmând să joace direct în turul al doilea, cu nipona Naomi Osaka. 

 

Irina Begu a fost desemnată cap de serie numărul 28 și va intra direct în turul al doilea, urmând să o întâlnească pe Lara Arrubarrena (Spania), iar Sorana Cîrstea urmează să o întâlnească la noapte pe Monica Puig (Puerto Rico).

Turneul de la Miami este transmis de Digisport, astfel că este posibil ca meciul Patriciei Ţig cu Watson să poată fi văzut în direct pe unul din canalele Digisport.

Citit 1149 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Martie 2017 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.