„Mihaly-Show” la primul meci al României la Campionatul Mondial de la Galați (FOTO)
Foto: Ede Mihaly, ”one-man-show” (foto Sonia Baciu)

„Mihaly-Show” la primul meci al României la Campionatul Mondial de la Galați (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Reprezentativa României a făcut spectacol în meciul de debut la Campionatul Mondial de hochei, Divizia a II-a, Grupa A, câștigat clar, scor 9-1, în fața selecționatei Belgiei.

Scorul a fost deschis de belgieni, în minutul 5.29, dar superioritatea acestora a durat doar 6 minute. Ede Mihaly a egalat, apoi hocheistul de la Dunărea Galaţi și-a continuat recitalul, astfel că după primele două reprize România conducea cu 5-1, patru dintre goluri fiind marcate de Mihaly, iar al cincilea i-a aparținut unui alt coechipier de la Dunărea, Adrian Irimia. Ede Mihaly a mai înscris și în ultima repriză, iar celelalte trei goluri ale „tricolorilor” au fost marcate de Fodor, Sallo și Bocu.

Gălățeanul Adrian Irimia s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut, mai ales că a fost în fața propriilor suporteri şi meciul a fost început cu multe emoţii. ”Am început mai greu, probabil din cauza emoțiilor, a fost primul meci acasă, suporteri mulți, dar mă bucur că la sfârșit a ieșit bine. Mă bucur că am marcat, dar  important este ca echipa să câștige, nu cine marchează, iar la final să ne îndeplinim obiectivul, promovarea. La Campionatul Mondial meciurile nu seamănă unul cu altul, noi trebuie să tratăm fiecare meci foarte serios, să nu ne uităm la celelalte rezultate. Noi trebuie să jucăm hocheiul dictat de antrenor, iar la sfârșit să câștigăm”, a declarat Irimia.

Marţi, 4 aprilie, România (antrenori Martin Lacroix, gălăţeanul Marius Trandafir şi Nelu Alexe) va juca cu Serbia, de la ora 20.00, celelalte două partide fiind Islanda - Australia (ora 13.00) şi Spania - Belgia (ora 16.30).

 După prima zi, clasamentul grupei este următoare: 1. România 3 puncte (9-1), 2. Islanda  3 p (3-2), 3. Australia 2 p (4-3, prelungiri), 4. Serbia 1 p (3-4, prelungiri), 5. Spania 0 p (2-3), 6. Belgia 0 puncte (1-9).  

Fotogalerie: Elsa Stavro

 

      

Citit 3638 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2017 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.