UPDATE: Arcada a pierdut duelul cu SCM U Craiova
Foto: Foto Sonia Baciu

UPDATE: Arcada a pierdut duelul cu SCM U Craiova
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Arcada a pierdut, scor 2-3, în fața formației SCMU Craiova, într-un meci disputat miercuri seara, pe teren propriu, contând pentru prima etapă a returului fazei secunde a Diviziei A1, locurile 1-6. Arcada se află pe locul 2, cu 64 de puncte, la 3 puncte în urma liderului, VM Zalău, și la 2 puncte în fața SCMU Craiova. În etapa următoare, Arcada va juca, sâmbătă, pe teren propriu, cu CSM București (locul 6).


 

Echipa masculină de volei Arcada joacă pe teren propriu cu una dintre contracandidatele la titlul de campioană, SCMU Craiova, în prima etapă a returului fazei secunde a Diviziei A1, grupa locurilor 1-6.

După extrem de importanta victorie din weekendul trecut cu VM Zalău, în urma căreia s-a apropiat la un singur punct de formaţia sălăjeană, aflată pe primul loc, Arcada Galaţi are astăzi un nou meci pe teren propriu cu cealaltă echipă rămasă în lupta pentru titlul de campioană, SCMU Craiova, ocupantă a locul trei, cu trei puncte mai puţin faţă de formaţia gălăţeană. Se anunţă o partidă extrem de disputată, în condiţiile în care echipa craioveană îşi joacă ultima şanşă, dacă pierde la scor de trei puncte ieşind din lupta pentru primul loc.

Meciul are loc la Sala „Dunărea”, de la ora 18.00, şi va fi precedat de partida echipelor feminine CSU Galaţi şi Penilicina Iaşi (ora 16.00), din grupa locurilor 7-12.

Înaintea acestui meci, bulgarul Nikolai Jeliazkov, antrenor principal al echipei gălăţene, ne-a acordat un scurt interviu. 

 

 

- Aţi învins Zalăul şi v-aţi apropiat la un singur punct de primul loc...

- A fost o victorie uriaşă pentru noi. A fost importantă, pentru că aveam patru puncte în urmă adversarului, dar acum putem lupta din nou pentru titlu. Victoria a fost obţinută de toată echipa, fiecare dintre jucători a contribuit la această victorie, încă de la antrenamente.

- Cum aţi găsit echipa şi ce şanse are Arcada Galaţi să câştige acest campionat?

- Sunt venit doar de o lună, atunci jucătorii se prezentau cu o stare de nervozitate şi fără prea mult spirit de echipă. În această perioadă am reuşit să ne regăsim încrederea şi să o transpunem pe teren. Stafful nostru este foarte unit, conducerea face orice pentru a ne asigura cele mai bune condiţii, astfel că suntem la un nivel ridicat şi cred că suntem foarte competitivi. Sunt fericit că echipa noastră se află în această postură, să lupte pentru câştigarea campionatului. Mai sunt încă cinci meciuri, încă 15 puncte pe care trebuie să le cucerim, vom face tot posibilul să adunăm cât mai multe.

- Urmează un nou meci cu o contracandidată, veţi juca cu Craiova...

- Pentru mine, în ultimele zile, cel mai important a fost să recuperez jucătorii, atât fizic, cât şi mental, pentru că ei au pus multă energie în meciul cu Zalăul, pentru a câştiga. Trebuie să ne recuperăm şi să pregătim fiecare meci în parte, deoarece fiecare adversar va dori să câştige cele trei puncte puse în joc. Trebuie să câştigăm toate cele 15 puncte rămase în joc, iar cu Craiova încercăm să facem un prim pas în această direcţie.

- Pe cine mai vedeţi pretendentă la titlu?

- Cred că Zalăul, mai ales că ultimul nostru meci va fi la ei, dar mai avem alte patru meciuri, în care se poate întâmpla orice. O accidentare poate schimba lucrurile într-o echipă. Această ultimă perioadă din campionat înseamnă să o luăm pas cu pas, meci cu meci. La meciul cu Zalău am câştigat ca echipă, oricare dintre jucătorii care au intrat pe teren au contribuit, iar la final am jucat fără Gradinarov şi Janici. Au fost accidentări care nu mi-au picat deloc bine, mai ales că şi Jekov este uşor accidentat şi se recuperează. Dar sunt fericit, totodată, pentru că şi în aceste condiţii am continuat să câştigăm.

- Asta face diferenţa, o bancă mai lungă?

- Cu siguranţă este foarte important să ai suficienţi jucători. Dar, în acest moment, cel mai important este să rămânem cu picioarele pe pământ, să nu ne zboare gândul la titlu, la chestii de genul acesta. Recuperarea continuă de după meci, fizică şi mentală, aceasta este soluţia unei echipe foarte bune.

Citit 2913 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2017 08:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.