CSU Danubius joacă, astăzi, în "Cupa României"
Foto: Nataşa Krnic (nr. 11), una dintre jucatoarele care pot decide calificarea în sferturile de finală (Sonia Baciu)

CSU Danubius joacă, astăzi, în "Cupa României"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Handbalistele echipei CSU Danubius continuă să se afle în plină activitate, deşi Liga Naţională s-a încheiat. Formaţia gălăţeană se pregăteşte pentru turneul de baraj ce are ca miză rămânerea în prima ligă, iar până atunci va juca, astăzi, în "Cupa României".

În prima etapă a celei de-a doua competiţii naţionale, optimile de finală, CSU Danubius va juca, astăzi, de la ora 17.00, în deplasare, cu Rapid Bucureşti. Va fi totodată şi un prim contact cu nivelul fruntaşelor din eşalonul secund, cu care gălăţencele se vor duela la baraj, Rapid fiind câştigătoarea Seriei A, postură din care şi-a asigurat promovarea în prima ligă.

Antrenorul Valeriu Costea are ceva probleme de efectiv: pivotul Mădălina Conache şi extrema Ştefania Florea sunt accidentate, sperându-se în revenirea lor în timp util pentru turneul de baraj, care se va disputa pe teren neutru, la Sf. Gheorghe (Covasna), în perioada 24-27 mai.

Pentru meciul de astăzi cu Rapid, tehnicianul gălăţean le are le dispoziţie pe: Emilia Anghel, Laura Bujoiu - Nataşa Krnici, Denisa Şelever, Dajana Jovanoska, Elena Livrinikj, Nicoleta Vlad, Andreea Chiricuţă, Andreea Taivan, Cristina Marcu, Ramona Urse şi Cosmina Cozma.

Lotul mai cuprinde două jucătoare, Daciana Curtean Balaban şi Iulia Artean, dar ambele vin după accidentări serioase şi se află în perioada de recuperare după intervenţii chirurgicale.

Celelalte partide care au loc astăzi în optimile „Cupei României” sunt: Minaur B. Mare - CSM Roman, Dunărea Brăila - Măgura Cisnădie, Corona Braşov - CSM Bistriţa. Echipa SCM Craiova a câștigat, scor 24-19, la HC Zalău, iar meciul dintre CSM Bucureşti şi „U” Cluj a fost amânat, iar HCM Rm. Vâlcea şi Unirea Slobozia sunt calificate direct în turul următor.

În ceea ce priveşte turneul de baraj, certă este prezenţa echipelor de pe locurile 11-12 din Liga Naţională, CSU Danubius şi Unirea Slobozia. Din eşalonul secund, au dreptul să joace formaţiile clasate pe locurile 2 şi 3 din cele două serii, dar sunt posibile retrageri ale unora şi înlocuierea cu cele de pe următoarele poziţii ale clasamentului. Sigură este prezenţa celor de la Dinamo, echipă care a încheiat pe locul 2 în Seria A şi care în acest sezon şi-a făcut un lot destul de valoros. Pe locul 3 a încheiat HM Buzău, care încă nu ştie dacă va avea resursele financiare necesare. În Seria B, cu trei etape înainte de final, primele patru clasate sunt CSM Slatina, Minaur Baia Mare, Mureşul Tg. Mureş şi CSU Reşiţa.

Citit 2321 ori Ultima modificare Joi, 04 Mai 2017 05:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.