Pentru United campioană, la sală adunarea! Astăzi începe marea finală a Ligii I de futsal
Foto: Fotbaliştii de la United salută publicul gălăţean (Sonia Baciu)

Pentru United campioană, la sală adunarea! Astăzi începe marea finală a Ligii I de futsal
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bilanţul Galaţiului la sporturile de echipă în acest sezon cuprinde două medalii de bronz şi două triumfuri în "Cupa României", la hochei şi volei. Lipseşte deocamdată titlul de campioană, care poate fi obţinut de echipa de futsal United, în finala care începe astăzi, de la ora 17.15, în Sala Sporturilor "Dunărea".

Campionatul Ligii I de futsal a ajuns la ultimul act, cel mai important, finala. Din fericire pentru sportul gălăţean, în meciurile pentru titlul de campioană va juca şi ambiţioasa noastră formaţie United.

După ce s-a clasat pe primul loc în sezonul regulat, au urmat partidele din play-off, în care United a trecut, mai întâi, lejer, de Spicom Sf. Gheorghe (7-3 şi 8-3), apoi au fost trei dispute dramatice în semifinale, cu Informatica Timişoara (7-8 în deplasare după loviturile de departajare, apoi 3-2 după prelungiri şi 2-1 la Galaţi).

Astfel, United a ajuns în marea finală, în care va întâlni formaţia Autobergamo Deva. Adversara gălăţenilor a terminat pe locul secund în sezonul regulat, a trecut în sferturile de finală de CSM Iaşi cu 5-0 şi 9-2, iar în semifinale de FK Odorheiu Secuiesc, cu două victorii: 4-1 în deplasare şi 3-1 acasă.

În sezonul regulat, ambele jocuri dintre cele două finaliste s-au încheiat cu acelaşi scor, 3-3.

Finala se va juca în sistemul "trei victorii din cinci meciuri". Primele două partide sunt programate la Galaţi: astăzi, de la ora 17.15, respectiv, mâine, de la ora 18.00, după care "caravana" se va muta la Deva, unde se va juca pe 22 mai şi, dacă va mai fi cazul, pe 23 mai. În cazul în care, după aceste patru partide, scorul general va fi egal, va urma confruntarea decisivă, la Galaţi, pe 29 mai.

United este pentru a doua oară în finală, iar de data aceasta speră la marele triumf, antrenorul David Asandei mizând şi pe sprijinul publicului gălăţean, cel puţin la fel ca în semifinale, când s-a jucat cu tribune pline. "Şi cei din Deva sunt puternici, dar noi suntem foarte bine pregătiţi. Am depăşit momentul oboselii după meciurile cu timişorenii din semifinale, ne aflăm într-un vârf de formă, care sperăm să aducă câştigarea titlului de campioni. Este marele nostru vis, după ce, cu şase ani în urmă, am mai disputat o finală şi am fost vicecampioni. În primele două meciuri pornim cu prima şansă şi cu siguranţă vom avea aliat şi splendidul nostru public, care ne-a ajutat să ajungem până aici", ne-a declarat, ieri, antrenorul David Asandei.

Tehnicianul gălăţean a mai adăugat că speră să se câştige ambele jocuri de la Galaţi, pentru ca adversarii să joace apoi, la Deva, sub o presiune uriaşă.

Înfiinţată cu 15 ani în urmă, United se află la al 13-lea sezon în Liga I, în care s-a aflat permanent printre protagonistele competiţiei. Anul trecut, a obţinut medaliile de bronz, iar acum are ocazia să devină, în premieră, campioană. Speranţele Galaţiului sportiv sunt puse în jucătorii Wellington, Păduraru, Dinicuţă - Laşcu, Burdujel, Kailon Borges, Cireş, Cojoc (căpitanul echipei), Moldoveanu (suspendat pentru jocul de astăzi), Crăciun, Al-Ioani, Tudose, Apostol, Boubătrân, Boşneagă şi antrenorii David Asandei şi Alexandru Tănăsilă.

Citit 3671 ori Ultima modificare Duminică, 14 Mai 2017 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.