"Aşii alergării", la două minute de podium la Semimaratonul Bucureşti

"Aşii alergării", la două minute de podium la Semimaratonul Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A şasea ediţie a Semimaratonului Bucureşti a adunat la linia de start peste 14.000 de atleţi din 65 de ţări şi s-a încheiat cu rezultate deosebite pentru atletismul românesc, atât la proba de ştafetă, cât şi în cea de semimaraton.

Echipa gălăţeană „Aşii alergării”, formată din Daniel Coca, Cristian Onofrei şi Laurenţiu Cobzaru, a reuşit o perfomanţă remarcabilă, terminând pe locul al patrulea (o oră şi 19 minute), la doar două minute în urma ştafetei de pe locul al treilea. 

Primul loc al probei de ştafetă a fost obţinut de echipa maratonistului Marius Ionescu, care a alergat la Jocurile Olimpice . Locul doi a fost adjudecat de o echipă din Republica Moldova, iar poziţia a treia a fost a unei echipe (mixte) din Cluj. 

Cristi Onofrei s-a declarat foarte mulţumit de rezultatul obţinut la Bucureşti. „A fost cea mai frumoasă cursă a mea. Ne-am propus să terminăm între primele 20 de ştafete din cele 600 prezente în concurs. Am fost schimbul al doilea, iar după ce am încheiat de alergat cei 7 km, am luat-o la pas spre finish, unde mă aşteptau colegii mei, care mi-au spus că suntem între primele cinci echipe”, a spus Onofrei, cel desemnat anul trecut „Jandarmul anului” şi iniţiatorul mai multor acţiuni sportivo-caritabile din Galaţi.

Peste două săptămâni „Aşii” vor participa la Semimaratonul Galaţi, ajuns la a patra ediţie. Din Galaţi au mai fost prezenţi şi alţi sportivi care au trecut linia de sosire: Nicolae Pop (categoria de vârstă + 75 ani), Cătălin Brăila, Gheorghe Pătraşcu (ambii la + 65), Culai Voicu (+ 55), toţi la semimaraton, respectiv Sandu Voinea, la cursa de 10 km. 

Altfel, românca Ancuţa Bobocel a câştigat, în premieră, cursa feminină. Învingătoarea, cu timpul de o oră şi 12 minute, a doborât şi recordul de traseu, în lupta cu redutabila alergătoare africană Tejitu Alemayehu. Podiumul a fost completat de o altă româncă, Roxana Birca. La masculin, podiumul a fost alcătuit din africani: etiopianul Anbesa Lencho Tesfaye a câştigat cursa.  

Citit 2816 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2017 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.