Finala s-a reechilibrat. Meciul decisiv pentru titlul de campioană va fi la Galaţi
Foto: Sonia Baciu

Finala s-a reechilibrat. Meciul decisiv pentru titlul de campioană va fi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE: Anunţată iniţial de FRF pentru luni - 29 mai, "finala" finalei a fost reprogramată, urmând să se dispute o zi mai târziu, marţi - 30 mai.


Echipa de futsal United Galaţi a reuşit să readucă finala Ligii I la Galaţi, urmând să joace meciul cinci, ultimul, pe teren propriu, după ce a câştigat un meci din cele două disputate în deplasare, cu Autobergamo Deva.

Luni, United s-a impus cu scorul de 2-1, iar marţi a pierdut, scor 2-6. Cum şi în primele două partide, disputate la Galaţi, cele două echipe şi-au „împărţit” victoriile, scorul general este egal, 2-2.

Partida decisivă se va juca luni, 29 mai, la Sala Sporturilor „Dunărea”.

Meciul de marţi a început cu o mare surpriză, portarul „Nene” – excelent în precedentele partide – fiind doar pe banca de rezerve, din cauza unei accidentări. Înlocuitorul său, Păduraru, a avut câteva intervenţii bune, dar nu a mai putut face nimic în situaţie de unu la unu cu portughezul Nuno Ferreira, care a adus pe Autobergamo în avantaj (min. 5). United a replicat repede şi a egalat peste un minut, Crăciun finalizând o superbă combinaţie în trei.

Păduraru a continuat să apere excelent, iar în una din rarele ocazii când a fost depăşit, a avut şi multă şansă, gazdele trimiţând de două ori în bară la aceeaşi fază (min.9).

După o nouă ocazie uriaşă a gazdelor (şut din cădere pe lângă poarta goală, min. 15), jocul s-a „sucit” în favoarea gălăţenilor. Pânzaru a fost eliminat (min. 16), iar superioritate numerică a fost concretizată repede de United: Ferreira a făcut henţ în semicerc, iar Cojoc a transformat impecabil penaltiul: 1-2.

A venit însă o oprire a jocului, de care Autobergamo a profitat pentru a depăşi momentul: o femeie, suporter al echipei gălăţene, însoţită de un copil, a întins un fular „United”, publicul a reacţionat agresiv şi arbitrii au oprit jocul pentru ca lucrurile să nu degenereze.

Imediat după reluare gazdele au replicat, au egalat în minutul următor reuşitei lui Cojoc şi chiar au trecut la conducere printr-un gol în ultima secundă a primei reprize!

 

În minutul doi din partea a doua, a venit rândul gazdelor să scape cu mult noroc, Emanuel Moldoveanu sutând în bară. La fel şi peste un minut: bară, Crăciun!! Apoi, jocul s-a echilibrat, iar echipa din Deva a reuşit să facă pasul în faţă, marcând pentru 2-4 în min.35. United a încercat să forţeze, riscând fără portar, dar gazdele au profitat şi au mai înscris spre final de încă două ori.

Citit 4193 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2017 09:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.