Cine este echipa din comuna „Bardului de la Mirceşti”. Cu ei va juca OȚELUL în barajul de promovare

Cine este echipa din comuna „Bardului de la Mirceşti”. Cu ei va juca OȚELUL în barajul de promovare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sâmbătă se va disputa meciul primei manşe a barajului de promovare în Liga a III-a, în care campionii noştri judeţeni, „oţelarii” gălăţeni, vor întâlni echipa Unirea din Mirceştii Iaşiului, unde s-a născut celebrul Vasile Alecsandri.

Informaţii despre echipa din Mirceşti ne-au fost furnizate de primarul comunei, Petre Antăluţ. „Unirea este echipa noastră de suflet, care în ultimele ediţii ne-a reprezentat cu cinste în campionatul Ligii a IV-a din judeţul Iaşi. Acum doi ani ne-am clasat pe primul loc, dar barajul cu echipa Neamţului nu ne-a adus promovarea. Anul trecut ne-am situat pe locul al treilea, pentru ca la finalul actualului sezon să ne clasăm din nou pe primul loc, atât în campionat cât şi în Cupă. Avem o echipă echilibrată, cu jucători experimentaţi, dintre care îi amintim pe Codreanu, fost fundaş în Divizia A, la SC Bacău, dar şi pe Tiberiu Beceru, care este şi antrenorul echipei. Acesta a jucat la Bacău, dar şi la Poli Iaşi. Meciul tur se dispută sâmbătă, pe terenul nostru, din satul Iugani, ce ţine de comuna Mirceşti, omologat pentru astfel de meciuri”, ne-a spus edilul.

Alte informaţii, la fel de interesante, au venit de la antrenorul Beceru, care ne-a spus că Unirea a zburdat prin campionat, unde a câştigat 25 de meciuri, unul a fost încheiat la egalitate şi două au fost pierdute, golaveraj 120-20 şi 76 de puncte. A doua clasată a înregistrat 72 de puncte. Conform antrenorului, atuul celor din Mirceşti este omogenitatea şi o bună coeziune.

Prima parte a campionatului a fost foarte echilibrat, în timp ce returul a adus desprinderea. Echipamentul „unioniştilor” este alb-albastru. Pe lângă experimentaţii Corneliu Codreanu (40 de ani) şi Beceru (34 ani), Unirea are şi alţi jucători care au evoluat la echipe din „B” şi „C”, precum Bacău, Iaşi, Suceava, Miroslava. Vedeta echipei este Cârjă (22 ani), jucător deja „ochit” de echipe din eşaloanele superioare.

La cele 120 de goluri marcate în întregul sezon, era firesc ca şi golgeterii să aibă realizări consistente. Aşadar, primii trei golgeteri au următoarele realizări: Şcrab 30 goluri, Cârjă 20 şi Sasu 14 goluri.

Interesant este că nici antrenorul-jucător şi nici primarul nu s-au pronunţat când a venit vorba despre şansele uneia sau alteia dintre echipele care se vor duela în acest „baraj”, ce se va disputa mâine, de la ora 18,00, urmând ca returul să aibă loc, la Galaţi, pe 24 iunie.

Unirea Mirceşti are un lot de 20 de jucători: Iosub, Nour - Daria, Chelaru, Codreanu, Moisi, Beceru, Dragotă, Văleanu, Cârjă, Puşcaşu, Giorghică, Şcrab, Nicolăeş, Susanu, Mocanu, Cruceanu, Sasu, Gaciu şi Acatrinei.

Citit 14217 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2017 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.