”Cupa Dunării” la BOX, un eveniment reuşit
Foto: Sonia Baciu

”Cupa Dunării” la BOX, un eveniment reuşit
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri seară, zeci de gălăţeni au avut ocazia de a asista la prima gală de box în aer liber,”Cupa Dunării” - Memorial Vasile Lehăduş. Tinerii pugilişti gălăţeni au putut să îşi exprime măiestria în acest sport în faţa propriului public şi totodată să inaugureze ringul de box (în valoare de 30.000 de lei) achiziţionat anul trecut de Fundaţia Sportul Gălăţean. Prognoza meteo nefavorabilă pentru ziua de sâmbătă a obligat organizatorii să mute ringul în incinta Patinoarului "Dunărea". 

Antrenorul Costel Burlacu (CSM Dunărea), unul dintre artizanii acestui eveniment s-a declarat foarte mulţumit de rezultatele sportivilor săi. „Pentru copii a contat foarte mult. Ei se pregătesc pentru a boxa şi mare noastră fericire este atunci când avem şi spectatori. A fost un lucru extraordinar de bun, atât pentru sportivii gălăţeni, cât şi pentru ceilalţi veniţi din ţară şi din Republica Moldova. A fost un turneu amical, dar chiar şi aşa a avut presiunea unei competiţiei, care este benefică pentru experienţa de a ajunge la seniori. În aceste două zile s-au disputat meciuri intense, de la primul până la ultimul minut. Am avut şi eu emoţii pe lângă ei, deoarece ei sunt oglinda antrenorului. Sperăm să avem continuitate şi evenimentul să devină o tradiţie în Galaţi”, a declarat Costel Burlacu.

Octavian Lehăduş, unul dintre organizatorii acestei gale memoriale, a trăit la intensitate maximă evenimentul. „A fost organizat foarte bine, cu ajutorul lui maestrului Costel Burlacu, care este sufletul boxului gălăţean. Sunt foarte emoţionat, mai ales pentru mama. Încerc să las bucuria să mă copleşească, nu celelalte emoţii, cu alea voi vedea mai târziu cum mă voi descurca. Mă bucur că am reuşit să aducem acest eveniment aici şi să văd că lumea a fost încântată de această gală. Sportivi avem, talente avem, acum este nevoie să îi susţinem şi să aducem în faţă. Şi eu la rândul meu am avut parte de astfel de gale şi iată că acum am fost aici să îi ajut şi pe alţii, la rândul meu”, a declarat Octavian Lehăduş, fiul cel mare al regretatului pugilist gălăţean.

Printre sportivii gălăţeni prezenţi la gală au fost: Albert Irimescu, Nicolae Brudaru, Ştefan Tănase, Gabriel Bâţu - care a câștigat finala categoriei 52 kg, Iuli Bârsănescu, Remus Micu, Adrian Bogdanos şi Robert Ioviţă - al doilea câștigător al categoriei 52 kg.

Prima ediţie a Cupei a fost organizată cu sprijinul Primăriei municipiului Galaţi, CSM Dunărea, DJST şi Fundaţiei Sportul Gălăţean, care au asigurat o parte dintre premiile finaliştilor, alături de Clubul “Lehăduş Box”, care aparţine fraţilor Octavian şi Adrian Lehăduş, şi care îşi desfăşoară activitatea în Dubai. Câștigătorii și finaliștii au fost premiați de organizatori cu diplome, cupe, echipament sportiv, dar și cu premii în bani, 500 de lei câștigătorul, 300 de lei, finalistul.

Citit 2764 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2017 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.