”Crosul Dunării”, la prima ediție, sub cod roșu | FOTO

”Crosul Dunării”, la prima ediție, sub cod roșu | FOTO
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Crosul Dunării, acțiune ce a făcut parte din seria evenimentelor destinate ”Zilelor Dunării”, a adunat sâmbătă dimineață, 1 iulie, la start, pe Faleza Inferioară, zeci de persoane de diferite vârste, care au dorit astfel să marcheze prima ediție a acestei competiții destinate amatorilor de mișcare. Codul roșu de caniculă emis vineri de către ANM a făcut ca numărul de participanți să fie unul redus, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe atleți să se bucure de ziua petrecută pe Faleză. 

Printre primii sosiți s-au remarcat atletele Liceului Sportiv, dar și sportivii amatori: Dorina Bocăneală, Anca Neculae și Mihaela Movilă (feminin), respectiv Robert Lima, Alin Dănăilă și Laurențiu Cobzaru (masculin). La copii, podiumul a fost următorul: Silvia Boacnă, Andrei Apostol și Ștefan Mocanu. Categoria persoanelor cu dizabilități a avut următorii premiați: Paula Cristea, Raul Neculine și Adrian Stase (scaun rulant), respectiv Florentina Perjoc, Marian Moise și Daniel Neculine (deplasabili).

O cursă inedită a fost cea a mămicilor care au alergat cu bebelușii, unde au fost două participante și două câștigătoare: Ionela Buțurcă și Marcela Mânzu!

Organizatorii au acordat premii celui mai vârstnic participant - Istvan Bardocz (74 ani, în 11 iulie), dar și celui mai tânar - Maria Pătrașcu (5 ani).

Toți alergătorii au primit diplome de participare, primii zece sosiți au primit tricouri cu noul logo al orașului Galați, iar primii trei clasați au avut câte o cupă și o medalie. 

Altfel, duminică, de la ora 10,00, în parcul dintre Stadionul Siderurgistul și Parcul Cloșca va avea loc inaugurarea primului parc sportiv din Galaţi adresat iubitorilor de ciclism montan şi alergare, "Ţiglina Bike & Trail Park". Acţiunea face parte din seria evenimentelor destinate "Zilelor Dunării" şi este organizată de Maus Bike şi Primăria Galaţi.

Citit 4147 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iulie 2017 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.