Transfer de marcă. Loredana Nica va reveni în fotbalul gălăţean

Transfer de marcă. Loredana Nica va reveni în fotbalul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa feminină de fotbal FC Universitatea continuă seria de achiziţii pentru sezonul 2017-2018, iar gălăţeanca Loredana Nica este cel mai recent transfer perfectat de Gabriel Călinescu şi Alexandru Caracaş.

Loredana Nica, 25 de ani, care a jucat, în ultimele două sezoane, în prima ligă feminină, la Navobi Iaşi, a fost cea cea mai bună marcatoare a echipei din capitala Moldovei şi a doua marcatoare a Superligii. Înainte de Navobi, după desființarea echipei de fotbal feminin FC Oțelul, Loredana Nica a jucat pentru Heniu Prundu Bârgăului. Pe vremea când evolua la FC Oțelul, sportiva gălăţeană a fost convocată şi la echipa naţională a României.

Gabriel Călinescu, preşedintele clubului gălăţean şi, totodată, antrenorul echipei, consideră că mişcarea făcută prin readucerea Loredanei Nica este una de bun augur, aceasta fiind o jucătoare cu multă experienţă în sportul de performanţă. "Discuţia cu Loredana este parafată verbal, ea va semna pentru un an, cu posibilitatea de prelungire. Nica este o jucătoare cu experienţă, care ne va ajuta foarte mult, este un model pentru celelalte jucătoare, poate fi oricând căpitan de echipă, care să le mobilizeze pe fete. Iar dacă ne vom recupera şi fetele accidentate, sunt sigur că vom avea un sezon mult mai bun decât celelalte două. Pe Loredana ne-am dorit-o încă de la început, de la primul nostru sezon", a declarat Călinescu.

Pentru Loredana Nica, alegerea Galaţiului a fost şi din dorinţa de a renaşte fotbalul feminin de aici. "Am revenit acasă, la Galaţi, din dorinţa de a fi aproape de familie, iar când mi s-a făcut oferta să joc la FC Universitatea am fost foarte încântată de ideea de a juca din nou pentru oraşul meu, fiindcă aici a fost începutul carierei mele în fotbal. Şi tot aici îmi doresc să îmi fac şi retragerea. Am căpătat destulă experienţă, iar scopul meu este să ajut echipa să urce în Superliga fotbalului feminin", a declarat Loredana Nica.

FC Universitatea, trei competiţii în noul sezon

Astăzi, cei din conducerea clubului vor face înscrierea la FRF cu echipele cu care vor evolua în trei competiţii diferite, Liga I - Seria I, Liga a II-a şi Campionatul Naţional Under 15. "La prima echipă sunt 22 de fete, la cea secundă sunt alte 20, iar la echipa de junioare avem 8, dar au dreptul să joace şi o parte din cele de la echipa a doua", a mai spus Călinescu.

Pentru FC Universitatea este al şaselea transfer din această perioadă precompetiţională, precedentele achiziţii fiind: Flori Druja, Maria Mihaela Butalchin, Diana Mihaela Alecu, Bianca Andreea Şerban şi Ionica Zaharia.

FC Universitatea a încheiat sezonul trecut pe locul al cincilea.

Reunirea lotului va avea loc pe 18 iulie, iar în acestă săptămână va fi stabilit şi programul de pregătire.

Citit 2963 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.