Futsal. Reunire fără brazilieni

Futsal. Reunire fără brazilieni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Campionatul de futsal va debuta, în acest an, pe 27 august, astfel că la echipa de futsal, luni seară, a avut loc reunirea lotului cu care va fi abordat noul sezon.

Antrenorii David Asandei şi Alexandru Tănăsilă i-au avut la acest prim antrenament pe Ionuţ Păduraru, Viorel Cojoc, Constantin Burdujel, Andrian Laşcu, Octavian Cireş, Ovidiu Tudose, Andrei Apostol, Vasile Boubătrân, dar şi pe o parte dintre juniorii de la echipa Under 19, printre care şi Robert Crişan, care a evoluat şi la echipa de seniori.

Andrei Crăciun a asistat de pe margine, fiind încă în perioada de recuperare. Cei doi brazilieni, Kailon Borges şi Wellington Da Silva, vor ajunge la Galaţi astăzi, respectiv, vineri. Odată cu ei, vor veni şi ceilalţi doi brazilieni, care au fost transferaţi în această vară, Guilherme Varela şi Adolpho Nascimento.

Din lotul cu care United a câştigat medalia de argint în sezonul trecut au plecat Emanuel Moldoveanu şi Ion Al Ioani, dar antrenorul Asandei speră ca prin aducerea celor doi străini să poate atinge nivelul de performanţă de anul trecut. "Având în vedere că a fost un sezon reuşit, care putea să fie şi mai bun, ne obligă acum la mai mult. Ştim că va fi greu, nu suntem singuri în campionat, dar vom avea acelaşi obiectiv, de a ajunge în finală. Pe cei doi brazilieni îi aşteptăm zilele acestea să îi vedem la lucru. Cred că Adolpho Nascimento, care a jucat în Europa deja, este obişnuit cu sistemul de joc, campionatul Serbiei este la fel de puternic. Faptul că a câştigat acolo şi că l-am adus la Galaţi este un plus de valoare, mai ales din punct de vedere al adaptării mai rapide la echipa noastră. Al doilea brazilian, Guilherme Varela, ne-a fost recomandat de Kailon Borges, ca un foarte bun pivot, de care avem nevoie, ţinând cont că ne-au plecat doi jucători foarte experimentaţi", a declarat Asandei.

Viorel Cojoc consideră că echipa este omogenă şi se aşteaptă la spectacol în noul sezon. "Ne batem la titlu, avem o echipă foarte omogenă, ne-am mai întărit cu doi brazilieni, sperăm să luam medalia anul acesta, după ce în sezonul trecum am pierdut în ultimul meci. Muţumim publicului care ne-a încurajat şi sperăm să fie alături de noi şi în acest sezon", a spus Cojoc.

Robert Crişan, unul dintre tinerii de perspectivă, spune că prezenţa lor la antrenamentele seniorilor este foarte benefică. "Să jucăm în echipa de seniori ne ajută să creştem mai repede, ne dă încredere în noi. Obiectivul meu este să joc cât mai bine, să dau totul pe teren", a spus acesta.

Prezentarea oficială, la turneul "Nicolae Rainea"

În programul de pregătire, United are stabilită participarea la un turneu amical, “Cupa Iaşiului”, pe 10 şi 11 august, unde va juca alături de Politehnica Iaşi, FK Odorheiu Secuiesc şi campioana Republicii Moldova.

Peste două săptămâni, pe 18 şi 19 august, United va fi gazda tradiţionalului turneu “Memorialul Nicolae Rainea”, ocazie cu care va avea loc prezentarea oficială a echipei.

Citit 1526 ori Ultima modificare Marți, 01 August 2017 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.