Patricia Țig joacă, astăzi, în ”optimile” de la Washington

Patricia Țig joacă, astăzi, în ”optimile” de la Washington
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: Patricia Ţig va juca, astăzi, cu Monica Niculescu, în optimile de finală ale turneului WTA de la Washington. Partida va avea loc în jurul orei 21,00 (ora României). Cele două jucătoare se află la primul meci direct. Niculescu s-a calificat în "optimi" după ce a învins-o, miercuri, pe nipona Nao Hibino, scor 6-3, 2-6, 7-6 (7). 

Tot în această seară, de la ora 20,50, va avea loc partida dintre favorita turneului, Simona Halep şi columbianca Mariana Duque-Marino, partida contând pentru optimile de finală.


Gălăţeanca Patricia Ţig, locul 134 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Washington, dotat cu premii de 226.750 dolari. Ţig a învins-o, scor 7-6 (4), 7-6 (3), pe britanica Heather Watson (locul 75 WTA).

Primul set a avut un început echilibrat, fiecare dintre cele două jucătoare reuşind să îşi facă serviciul, ca apoi Watson să facă breakul la 4-2 şi să se distanţeze la 5-2. Ţig a reuşit o revenire senzaţională, a câştigat trei gameuri consecutive, a salvat două mingi de set, la 5-4, respectiv 6-5 şi a trimis meciul în tie-break, pe care l-a dominat. În setul secund, Ţig a condus cu 3-0 şi 4-2, dar Watson a venit din urmă, egalând la 5-5 şi 6-6. Tie-breakul setului al doilea a fost condus de Ţig, care s-a impus în final cu 7-3.

Pentru Patricia Ţig, care a avut un sezon presărat cu accidentări diverse, victoria din această seară este prima după mai bine de patru luni, din turul 3 de la Miami Open, când a câştigat în faţa franţuzoaicei Kristina Mladenovici, locul 18 WTA la acel moment, cu scorul de 7-6 (4), 6-2.

 În turul următor, Ţig o poate avea ca adversară pe Monica Niculescu (locul 59 WTA), care urmează să joace, în această noapte, cu nipona Nao Hibino (locul 72). Pentru accesul în turul secund, Ţig va primi 30 de puncte WTA.  

 

Altfel, Simona Halep, principala favorită a turneului american, s-a calificat în turul secund, după ce a învins-o pe Sloane Stephens, 7-6 (3), 6-0, iar următoarea adversară va fi Mariana Duque-Marino. 

Citit 1746 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2017 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.