OȚELUL a pierdut amicalul cu Petrolul, dar jocul echipei l-a mulţumit pe antrenorul Băncilă

OȚELUL a pierdut amicalul cu Petrolul, dar jocul echipei l-a mulţumit pe antrenorul Băncilă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Echipa de fotbal SC Oțelul Galați a pierdut, scor 3-0 (2-0), finala primei ediții a turneului „Nicolae Pescaru” de la Braşov, în fața formației Petrolul Ploiești. Meciul disputat, ieri, pe stadionul Metrom a început cu un gol înscris repede de Petrolul, dintr-un penalti cam uşor acordat de arbitru în minutul 2, iar până la pauză ploieştenii au mai marcat o dată, în timp ce Oţelul a avut trei mari ocazii de a înscrie, prin Bârlădeanu, din poziţie de singur cu portarul, Crihană şi un lob peste portar al lui Rareş Oprea, scos de pe linia porţii de un fundaş ploieştean. În repriza secundă, disputată în condiţii de caniculă, ambele echipe au scăzut ritmul de joc iar spre final „lupii galbeni” și-au mărit avantajul.

Antrenorul Damian Băncilă a folosit acest meci de pregătire pentru a experimenta o formulă de joc cu Sălăgeanu adus fundaş central şi Silviu Ilie fundaş stânga, în timp ce fundaşul central Sevastian a evoluat bine ca mijlocaş la închidere. S-a început partida în componenţa: Vlasie – Oprea, Maftei, Sălăgeanu, Silviu Ilie (cpt) – Sevastian, Chebac – Bârlădeanu, Crihană, Stoian – Muscă. Au mai evoluat: Udeanu, Ciurea, Bahnașu, Perju, Silvestre, Chiriac şi Cârlig.

În primul meci al patrulaterului de la Braşov, Oţelul terminase la egalitate, 2-2 cu CSA Steaua şi s-a impus la loviturile de departajare.

În ciuda rezultatului cu Petrolul, antrenorul Damian Băncilă a fost mult mai mulţumit de jocul echipei, faţă de prestaţi cu Steaua. „A fost mult mai bine, am avut momente bune de joc. Rezultatul e cam mincinos. Primul gol l-am luat dintr-un penalti dat cu foarrte mare uşurinţă, al doilea prin  minutul şapte pe o nesincronizare între fundaşul central şi cel dreapta, iar apoi s-a jucat pe contre, echilibrat. Ca joc, destul de bine ţinând cont că noi suntem abia pe la începutul pregătirii, doar al doilea joc amical, în timp ce Petrolul are multe jucate şi sunt foarte avansaţi cu pregătirea, cu lot conturat de acum trei săptămâni”, a spus tehnicianul gălăţean.

În condiţiile participării la acest turneu, s-a renunţat la jocul ce era programat mâine, cu Sportul Chiscani, echipa urmând să facă un antrenament uşor dimineaţă, la stadionul Dunărea. De asemenea, au căzut cele două partide amicale cu Farul Constanţa, echipă ce şi-a schimbat programul după ce a fost preluată de antrenorul Petre Grigoraş, astfel că Oţelul va trebuie să-şi stabilească alte meciuri de pregătire pentru finalul săptămânii următoare. 

Citit 3692 ori Ultima modificare Vineri, 04 August 2017 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.