Phoenix, primul TRANSFER internaţional al verii

Phoenix, primul TRANSFER internaţional al verii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a realizat, miercuri, primul transfer internaţional înaintea sezonului 2017-2018. Dacă în ceilalţi ani de activitate în Liga Naţională, la capitolul jucătoarelor străine s-a mers mai mult pe varianta americană, iată că acum conducerea clubului s-a orientat spre Europa, cea mai recentă mişcare pe piaţa transferurilor din această vară fiind cea a jucătoarei Miljana Dzombeta (foto echipament alb).

Miljana Dzombeta este din Bosnia-Herzegovina, are 23 de ani, 1,70 m înălţime şi evoluează pe postul de coordonator de joc, iar în ultimii patru ani a jucat la echipa Vrbas Medela (Serbia). În sezonul 2016-2017 a avut medii statistice de 13,8 puncte, 3,8 recuperări şi 4,6 recuperări, în cele 21 de meciuri jucate, cu un procentaj de 29 la sută la aruncările de 3 puncte, respectiv, de 67 la sută de la “libere”.

Dzombeta a fost componentă a lotului naţional de junioare la U 16, U 18 şi U 20. În 2014, la Eurobasket, reprezentativa Bosniei a evoluat împotriva selecţionatei României, scor 112-53, iar noua achiziţie a echipei Phoenix a înscris 11 puncte.

Miljana Dzombeta este a cincea jucătoare care a semnat cu formaţia gălăţeană pentru noul sezon, după cele trei tinere baschetbaliste de la LPS, Alina Stan, Claudia Cristea şi Maria Vreme, respectiv, Alexandra Dumitrache.

Primul meci oficial pentru echipa feminină va avea loc pe 27 septembrie, în cadrul “Cupei României”, când Phoenix va juca în deplasare, la CS Universitatea Alba Iulia - echipă nou promovată în campionatul feminin.

Liga Naţională feminină va începe pe 4 octombrie, iar Phoenix va juca primul meci în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe, campioana en-titre.

Citit 1138 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2017 15:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.