La un pas de podium, la Openul Germaniei

La un pas de podium, la Openul Germaniei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Una dintre cele mai importante competiţii din lumea dansului sportiv, Openul Germaniei (GOC), desfăşurată la Stuttgart, a reunit mii de perechi care şi-au prezentat frumuseţea dansului şi a costumelor pe ringul de dans. Galaţiul a fost reprezentat de sportivi ai clubului Fantezia, perechile Rareş Vădană - Tea Neculae şi Radu Beşleagă - Mitzura Pentiuc.

Aflaţi la al doilea an competiţional la categoria de vârstă 12-13 ani, Rareş şi Tea s-au calificat în trei finale, la secţiunea latino, unde au obţinut locul patru, la „Zece Dansuri”, locul 5, iar la standard locul 8. La ediţia precedentă, cei doi s-au aflat pe locul 6 la "Zece Dansuri", respectiv pe locul 15 la standard.

„Avem răbdare, suntem conştienţi că este foarte greu să prindem o medalie, dar cu multă muncă, atunci când ne va veni rândul, vom fi acolo şi vom obţine medalia. Şcoala rusă de dans este foarte puternică, iar asta se vede la fiecare competiţie”, a declarat Marian Adam, preşedintele Clubului Fantezia.

Perechea Radu Beşleagă şi Mitzura Pentiuc s-au clasat pe locul 5 la secţiunea standard, la categoria de vârstă juniori I (12-13 ani), dar în acelaşi timp a concurat la juniori II (14-15) la secţiunea latino, unde a încheiat concursul pe locul 40. „Deşi se încadrează la vârstă la juniori I, din toamnă cei doi vor concura la juniori II, pentru a se pregăti mai bine în vederea abordării Campionatului Mondial, unde primii doi clasaţi la naţionale vor putea participa la mondialele din 2019”, a completat Adam.

„De altfel, în funcţie de cum stăm cu partea financiară, vrem să participăm cu Radu şi Mitzura la o serie de competiţii internaţionale, la Chişinău, Praga, Viena. Avem mai multe deplasări pe care le avem în program, tocmai pentru a putea să ne facem o idee cum sunt competiţiile internaţionale, pentru a ne pregăti la juniori II, în speranţa că ne vom putea califica la Mondiale, poate chiar din primul an de juniori II”, a concluzionat preşedintele clubului.

Următorul concurs de amploare va fi Transilvania Grand Prix, de la Sibiu, competiţie de la care clubul gălăţean are mari aşteptări. Până atunci, sportivii clubului gălăţean vor merge în cantonament în judeţul Iaşi, într-o tabără a Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Iaşi. În perioada  28 august - 3 septembrie se vor afla în cantonament cei de la clasele D, C, B, A şi S, iar din 4 septembrie, la Gura Humorului, vor intra cei de la precompetiţional, Hobby şi Clasa E.  

Citit 2022 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2017 21:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.