S-a înfiinţat oficial o NOUĂ ECHIPĂ de FOTBAL în Galaţi

S-a înfiinţat oficial o NOUĂ ECHIPĂ de FOTBAL în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi a trecut la fapte, înfiinţându-şi o echipă de fotbal cu care se va încerca reînnodarea tradiţiei fostei CSU, finalistă a Cupei României în 1976 şi participantă atunci în Cupa Cupelor.

Echipa CSU Galaţi a dispărut în 1982, în urma fuzionării cu FCM Galaţi, când a rezultat Dunărea CSU, club desfiinţat în urmă cu trei ani, sub denumirea de FCM Dunărea. Acum, implicând cadrele didactice din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, conducerea Universităţii gălăţene a decis să-şi formeze propria echipă de fotbal, după ce iniţial se analizase varianta preluării echipei de liga a treia Metalosport.

Astfel, a fost înfiinţată Asociaţia Sportivă „Dunărea de Jos din Galaţi”, care a trimis la Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) cererea de înscriere în campionatul Ligii a IV-a. La întrunirea de la AJF a reprezentanţilor echipelor din acest eşalon s-a votat pozitiv acceptarea formaţia Universităţii direct în Liga a IV-a, aşa cum s-a întâmplat cu Oţelul în urmă cu un an.

Prorectorul Ştefan Baltă a spus că finanţarea va fi asigurată integral de către Universitatea „Dunărea de Jos”, cel puţin până se va ajunge în liga a treia. „Încercăm să reaprindem flacăra fotbalului universitar, lucru care nu s-a mai întâmplat de 35 de ani. Finanţarea va fi asigurată de Universitatea noastră, pentru liga a patra avem în curtea noastră tot ce ne trebuie: cantină şi spaţii de cazare proprii, microbuzele noastre pentru deplasări. Când vom ajunge în liga a treia, unde costurile sunt mult mai mari, vom apela şi la sprijinul municipalităţii”, a declarat Ştefan Baltă.

Stafful tehnic şi administrativ va fi format în special din cadrele didactice de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Astfel, preşedintele clubului este Cătălin Savu, fost fotbalist la FCM Dunărea şi Oţelul, iar apoi arbitru de prima ligă. Savu va fi şi antrenorul echipei de seniori. „Vrem să construim un club puternic, cu o bază solidă, urmând să facem şi un centru de copii şi juniori. Obiectivul pe termen mediu este să ajungem în prima fază în liga a treia. Promovarea nu este o prioritate pentru acest sezon, asta nu înseamnă că ne vom da deoparte dacă va fi să ajungem într-o astfel de situaţie”, a declarat Cătălin Savu. Acesta a adăugat că s-a conturat mare parte din lotul de jucători, format în mare parte din studenţi. „Cam 85 la sută din jucători sunt studenţi, avem copii foarte buni în Universitate. Adevărata echipă va fi formată însă abia din octombrie, când vor reveni studenţii din vacanţă şi vom mai face câteva trialuri”, a mai spus Savu.

Fostul selecţioner al echipei naţionale de juniori sub 15 ani, Gabriel Manolache, va fi antrenor al echipei de juniori.

"Portu Roşu", renovat din fonduri europene

Noua echipă îşi doreşte pentru început să joace meciurile de pe teren propriu pe stadion Siderurgistul, deşi „Portu Roşu” este proprietatea Universităţii. „Suprafaţa de joc la Portu Roşu este bună, dar vestiarele şi tribunele nu au mai fost amenajate de mult timp şi nu oferă condiţii bune. Intenţionăm reamenajarea acestui stadion printr-un proiect cu fonduri europene”, a precizat prorectorul Ştefan Baltă.

Campionatul ligii a patra va începe pentru AS Universitatea cu un derbi local, urmând să joace în prima etapă (2-3 septembrie) cu formaţia Quantum Galaţi.

Fost jucător de la CSU, director tehnic

Legătura cu fosta echipă a Universităţii de acum mai bine de 35 de ani o reprezintă fostul fotbalist de la CSU Galaţi, Florin Păunescu. Fostul director al Liceului cu Program Sportiv a acceptat invitaţia de a fi director tehnic în noul club, dorindu-şi o colaborare strânsă cu echipele de juniori de la LPS.

De altfel, în perioada 1-3 septembrie este organizată tradiţionala reunire anuală a foştilor fotbalişti ai echipei CSU Galaţi.

Citit 13594 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2017 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.