Gălăţeni, remarcaţi la "Mondialele" de masters

Gălăţeni, remarcaţi la "Mondialele" de masters
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 12.000 de participanţi au fost prezenţi la cea de a 17-a ediţie a Campionatului Mondial de înot Masters, desfăşurată săptămâna trecută la Budapesta, iar România a fost reprezentată de 72 de sportivi din 12 cluburi.

Din delegaţia României au făcut parte şi şapte înotători legitimaţi la clubul sportiv Aqua Sport Galaţi: Mihaela Hodină, Luisiana Bîgea, Gica Deac, Mihaela Bîrligea, Mihaela Nicolau, Marcel Banciog şi Marius Forţu.

Aceştia au concurat alături de cei mai buni sportivi ai lumii la categoriile lor de vârstă, obţinând timpi excelenţi, raportat la condiţiile de antrenament existente în Galaţi, reuşind să învingă baremurile de participare şi totodată să introducă date noi în lista recordurilor naţionale la categoria înot masters. Mihaela Hodină a obţinut record naţional la proba de 200 m bras şi rezultate bune la alte două probe de bras (50 şi 100 m). Luisiana Bîgea a înotat la probele de liber şi spate - la 100 m, respectiv 50 m spate cu rezultate bune, chiar şi primul loc în serie. Gina Deac – fostă antrenoare a lotului olimpic, stabilită în SUA, care s-a aflat în România încă de la începutul anului şi s-a antrenat alături de gălăţeni, a continuat seria recordurilor naţionale la cele trei probe la înotate, unde a obţinut locuri remarcabile. Mihaela Bîrligea a obţinut recordul naţional masters la proba de 200 m fluture. Mihaela Nicolau a obţinut un loc onorabil la 200 m mixt, în timp ce la 100 m şi 200 m fluture a realizat timpi excelenţi.

La masculin, Marcel Banciog a punctat în clasamentul mondial la probele de 200 m bras, 100 m bras, 50 m fluture şi 50 liber, în timp ce Marius Forţu a evoluat la 50 m fluture şi  liber, respectiv 100 m liber.

La echipe, ştafeta feminină de 4X50 m liber “Aqua Sport” formată din Bîrligea, Hodină, Nicolau şi Bîgea (categoria 160-199 ani) a ocupat locul 21, în timp ce ştafeta de 4X50 m liber, mixtă, formată din Hodină, Banciog, Bîrligea, Forţu a punctat în clasament, încheind pe locul 3 în serie.

Mihaela Hodină, antrenoare a clubului Aqua Sport, prezentă în premieră la un eveniment de această anvergură, s-a declarat mulţumită, atât de rezultatele obţinute de colegii săi de club, cât şi de condiţiile de la concurs. “A fost cea mai bună organizare, cu cele mai frumoase piscine. Şi nu o spunem noi care am fost prima oară, ci sportivii cu vechime în astfel de competiţii. Complexul avea patru piscine de competiţie, omologate FINA şi alte trei de antrenament, din care una era acoperită. Suntem mulţumiţi de ceea ce am reuşit, având în vedere condiţiile noastre de antrenament”, a declarat Hodină.

Citit 1570 ori Ultima modificare Miercuri, 23 August 2017 21:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.