CSU Danubius și-a adus fanii în delir la startul sezonului (VIDEO)
Foto: Alla Sheiko, golgetera de la CSU Danubius (foto Sonia Baciu)

CSU Danubius și-a adus fanii în delir la startul sezonului (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa feminină de handbal CSU Danubius a câştigat, scor 15-14 (8-8), în faţa formaţiei Dunărea Brăila, meciul disputat miercuri seară, pe teren propriu, în prima etapă a Ligii Naționale.

Partida a fost foarte echilibrată, elocvent fiind faptul că diferenţa maximă la care a condus CSU Danubius a fost de două goluri (în doar două rânduri, 8-6 min. 20 şi 15-13 în min. 52), iar Dunărea Brăila s-a aflat în avantaj doar de trei ori (8-9, 9-10, imediat după pauză, şi 12-13, în min. 47).

Ambele formaţii au muncit mult în faza defensivă, cu folos, astfel explicându-se şi numărul mic de goluri marcate. De altfel, în ultimele şapte minute ale meciului nu s-a înscris niciun gol. "Joc cu Brăila de vreo 15 ani şi mai mereu cam aşa a fost scorul, 16-16, 14-14… Chiar glumeam cu fetele, le spuneam că acest scor însemnă că mai avem de jucat o repriză. Presiunea a fost mare, şi-a cam spus cuvântul şi s-a greşit destul de mult pe atac. Am avut şi şansa ca lor să le lipsească două-trei jucătoare importante, au un lot foarte valoros", a mărturisit Daciana Balaban, centrul echipei gălăşene.

Diferenţa se poate spune că s-a făcut la raportul de eficienţă în ceea ce priveşte aruncările de la şapte metri, portarul echipei gălăţene, Elena Şerban, apărând trei din cele şase astfel de execuţii ale adversarelor, în timp ce Danubius a irosit doar una, din totalul de patru de care a beneficiat.

În ultimul minut, Dunărea Brăila a avut şi ghinion, cu o aruncare în bară, apoi mingea s-a oprit pe linia porţii, ca o compensaţie a destinului la ce s-a întâmplat în meciul de la Galaţi din campionatul  trecut, când brăilencele au înscris golul victoriei în ultima secundă, aspect subliniat şi de Valeriu Costea, antrenorul echipei gălăţene: "Astrele s-au îndreptat şi spre noi, ţinând cont şi de ce a fost anul trecut. Fetele s-au mobilizat, unele dintre ele chiar s-au autodepăşit şi iată că am reuşit să începem cu bine sezonul".

Au jucat pentru CSU Danubius: Emilia Anghel, Elena Șerban - Alla Sheiko 5 goluri, Cristina Clisu, Cristina Marcu 1, Denisa Şelever 1, Daciana Balaban 1, Nicoleta Safta, Andreea Taivan 2, Mădălina Conache 2, Tamara Bokarici, Dajana Jovanoska 1 şi Elena Livrinijk 2.

Atmosfera din tribune a fost incendiară şi, totodată, tensionată, în contextul în care aproape jumătate din locuri au fost ocupate de suporteri brăileni, care au părăsit sala în scandările de fericire ale celorlalți spectatori.

Foarte tensionat a fost şi antrenorul echipei din Brăila, Florentin Pera, care a avut în prima repriză o răbufnire golănească, foarte aproape de a-l lovi cu capul în figură pe observatorul partidei.

Următorul meci al gălățencelor se va disputa, sâmbătă, ora 18,00, tot pe teren propriu, cu HCM Slobozia.

Media

Citit 2354 ori Ultima modificare Joi, 07 Septembrie 2017 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.