BASCHET | Transfer la băieţi şi modificare în programul fetelor
Foto: Sonia Baciu

BASCHET | Transfer la băieţi şi modificare în programul fetelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cu doar zece echipe rămase în campionatul feminin, în urma retragerii formaţiilor Poli Naţional Iaşi şi CSM Târgovişte, federaţia de specialitate a fost nevoită să facă o nouă tragere la sorţi, pentru refacerea programului competiţional. În urma acesteia, echipa gălăţeană Phoenix va juca în prima etapă, pe teren propriu, pe 4 octombrie, cu Sirius Tg. Mureş.

Următoarele meciuri pentru Phoenix sunt programate astfel: cu Olimpia CSU Braşov (7 octombrie, deplasare), Sepsi (14 octombrie, acasă), Universitatea Cluj (21 octombrie, deplasare), SCM Timişoara (28 octombrie, acasă), ICIM Arad (19 noiembrie, deplasare), CS Municipal Satu Mare (25 noiembrie, acasă), CSBT Alexandria (2 decembrie, acasă) şi CS Universitatea Alba Iulia (9 decembrie, deplasare). Returul este programat începând cu 16 decembrie.

Primul meci oficial pentru Phoenix va avea loc pe 27 septembrie, în cadrul primului tur al “Cupei României”, când va juca, pe teren propriu, cu nou promovata CS Universitatea Alba Iulia, iar returul va fi pe 30 septembrie, în deplasare.

Altfel, echipa masculină, antrenată de Florin Nini, a înregistrat o înfrângere (75-90) şi o victorie (82-75), în “dubla” amicală disputată, în weekend, cu formaţia Poli Iaşi, nou intrată în campionatul masculin. Phoenix va continua seria meciurilor de pregătire, astfel: cu SCM U Craiova, astăzi şi mâine, în deplasare, iar pe 22 şi 23 septembrie va participa la Piteşti, la “Memorialul George Ziguli”, alături de Steaua, Dinamo şi BCM U Piteşti.

În cursul zilei de mâine este aşteptat să sosească şi Vashil Fernandez, americanul de origine jamaicană, care a întârziat din cauza tergiversării procedurii de obţinere a vizei de intrare în ţară.

După ce vineri a fost semnate contractele cu doi noi jucători, Dragoş Andrei (BC Mureş) şi Tudor Sabău (U Cluj), cei din conducerea clubului au perfectat şi transferul basarabeanului Eugeniu Melnic. Acesta are 38 de ani, 1,96 m înălţime şi joacă pe posturile de extremă şi fundaş. În cariera sa, Melnic a jucat pentru BC Donbasket - UTM, în Republica Moldova, BC Gladiator Cluj-Napoca şi Gaz Metan Mediaş, în România, cât şi pentru echipe din Ucraina şi Azerbaidjan. De asemenea, Melnic a fost component al echipelor naţionale ale Republicii Moldova (juniori şi seniori).

Cu Phoenix se mai antrenează şi Mihai Măciucă (ultima dată la Steaua), cu care s-a ajuns la un acord şi urmează să se semneze zilele următoare.

Primul meci oficial al gălăţenilor va avea loc pe 30 septembrie, pe teren propriu, cu Dinamo, în “Cupei României”, iar pe 4 octombrie, meciul al doilea, în deplasare. În LNBM, Phoenix va juca, în etapa inaugurală, pe 7 octombrie, acasă, cu BC Mureş Tg. Mureş.

Citit 1158 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2017 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.