Simona Halep, noul lider mondial
Foto: sursa wtatennis.com

Simona Halep, noul lider mondial
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Simona Halep va deveni al 25-lea lider mondial în istoria tenisului feminin, începând de luni, 9 octombrie. Halep este prima jucătoare din România care va ocupa acest statut. ”Este foarte emoționant, cred că este prima oară când am plâns pe teren. Este extraordinar că am putut face ajunge pe locul 1. Echipa mea, toată lumea de acasă... se uită și vreau să le mulțumesc tuturor. Este ziua mea specială. Nu voi uita niciodată această zi sau acest turneu. Întotdeauna am fost susținută în China și vă aștept și mâine - turneul nu este terminat”, a declarat Halep imediat după meci.

Halep s-a calificat, sâmbătă dimineață, în finala turneului Chian Open, după ce a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4. Simona Halep va juca în finală cu învingătoarea partidei dintre Petra Kvitova (Cehia) și Caroline Garcia (Franța).

Aceasta a fost a patra oară în carieră când Halep s-a aflat în postura de a fi la un singur succes de fotoliul de lider WTA. Acest lucru s-a întâmplat prima oară chiar în fața letonei de 20 de ani, la Roland Garros. Al doilea meci a avut loc la Wimbledon, în fața britanicei Johanna Konta (în sferturile de finală), apoi în finala de la Cincinnati disputată cu Garbine Muguruza.  

Citit 1662 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 12:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.