Pansament pe rana eliminării dramatice din Cupă, VESTE BUNĂ primită de la FRF

Pansament pe rana eliminării dramatice din Cupă, VESTE BUNĂ primită de la FRF
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Lieştenii de la Sporting au fost la un pas de calificare în faza următoare a „Cupei României”. Întâlnind Dacia Unirea Brăila, echipa noastră a evoluat de la egal la egal cu un adversar dintr-un eşalon superior, ambele grupări realizând un joc de calitate. 

Deşi au fost conduşi cu 2-0, lieştenii au avut puterea să revină până în min. 90, trimiţând jocul în prelungiri. Şi în aceste 30 de minute, disputa a fost echilibrată, iar departajarea a fost făcută la loviturile de penalitate, unde brăilenii au fost mai inspiraţi. Dar, până la prelungiri, Sporting a jucat în superioritate numerică (Cosmin Mihai fiind eliminat –min 86), iar în min.117, a irosit o oportunitate uriaşă, Munchiu ratând un penalti care ar fi adus calificarea.   

Cele patru goluri marcate în timpul regulamentar au aparţinut lui Iancu şi Filimon, respectiv, Lazăr şi Pop. La penaltiuri, însă, lucrurile nu au mers. Lieştenii au transformat doar două, prin Zaharia şi Voicu, şi au ratat Munchiu şi Bursuc, în timp ce oaspeţii au înscris de patru ori, prin gălăţeanul Sorin Frunză, Bucur, Ivan şi Ciucureanu, şi au ratat prin Roşu. La Dacia au evoluat trei jucători gălăţeni, plus stafful tehnic şi preşedintele clubului: Alin Pânzaru, Vlad Pavel, respectiv Auraş Braşoveanu.

Antrenorul Ionuţ Niculcea a început în formula: Vădeanu – Stancu, Manea, Voicu, Filimon – Adamache, Munchiu – Iancu, Sprânceană, Mihu – Ionuţ Constantinescu. Au mai jucat: Zaharia, Coman, Bursuc şi Lovin. 

Veşti bune de la FRF 

 

Sporting Liești are din nou, oficial, toate punctele obținute pe teren, în clasamentul Ligii a III-a, Seria I. Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a transmis, joi, clubului din Liești decizia luată în şedinţa de ieri: „Comisia a admis cererea de revizuire a Clubului Sportiv Sporting Lieşti şi a anulat măsura sancţionării cu depunctarea, cu 6 puncte”.

Sporting fusese depunctată de două ori în luna iulie şi o dată în august, de fiecare dată cu câte două puncte, în urma unui litigiu cu Metalosport, generat de întârzierea plăţii indemnizaţiei de formare în cazul legitimării fundaşului Sandu. Între timp, Sporting închisese litigiul cu Metalosport, argument luat în considerare la decizia de ieri a Comisiei de Disciplină.

Astfel, Sporting rămâne cu cele 13 puncte acumulate în primele şase etape, bilanţ cu care se află pe locul 5 în Seria I, Liga 3, la egalitate de puncte cu AFK M. Ciuc, cu un punct mai puţin ca Oţelul şi Aerostar Bacău (locurile 2 şi 3) şi la trei puncte în urma liderului, AFC Hărman.

„Sper ca această decizie să ajute la refacerea rapidă a moralului jucătorilor, afectat de modul dureros în care am fost eliminaţi din Cupa României”, a declarat Ionuţ Niculcea, antrenorul echipei din Lieşti.

Citit 4435 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2017 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.