Hocheiștii de la Dunărea, prima victorie importantă din sezon
Foto: Kumeliauskas, în fața portarului Toke

Hocheiștii de la Dunărea, prima victorie importantă din sezon
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de hochei pe gheaţă CSM Dunărea a câştigat două puncte, în urma victoriei, scor 4-3, după şuturile de departajare (2-2, după prelungiri), în faţa campioanei en-titre Corona Braşov, într-o partidă restantă contând pentru Liga Naţională.

În timpul regulamentar de joc, pentru gălăţeni au marcat Goga (min. 8, pasă Kumeliaukas) şi Kumeliaukas (min. 38, pasă a lui Goga şi Anton Butochnov). Ambele goluri ale adversarilor au fost înscrise în superioritate numerică. În repriza suplimentară, fiecare dintre cele două echipe au avut ocazia să încheie meciul, ultima şansă apartinându-le braşovenilor, cu trei secunde înainte de final. În cele din urmă, învingătoarea a fost stabilită în urma şuturilor de departajare. Aleksyuk a ratat primul şut, Gliga a marcat şi a trecut Corona în avantaj. Anton Butochnov a egalat pentru Dunărea, braşovenii au ratat, Kumeliauskas a transformat şi el, iar Mihaly a ratat, astfel că CSM Dunărea a obţinut prima victorie importantă a sezonului.

Acesta a fost meciul de debut la Dunărea pentru ucraineanul Valentin Aleksyuk, 28 ani, venit de la echipa Kryvbas (Ucraina).

Rezultatul a fost unul surprinzător, mai ales că Dunărea a început foarte slab sezonul, cu înfrângeri la diferenţe foarte mari de scor: 1-5 şi 4-5 cu Steaua, respectiv, 1-7 şi 0-9 cu SC Miercurea Ciuc. Dunărea a obţinut weekendul trecut două victorii, la scor, în faţa echipei Sportul Studenţesc (25-2 şi 18-1).

Antrenorul secund al echipei gălăţene, Vitalii Donika, spunea că victoria a fost a echipei, care a replicat la momentul potrivit. "A fost un meci greu pentru noi, în faţa campioanei. Relaţiile de joc din cadrul echipei au început să se lege mai bine. Încă nu suntem în cea mai bună formă, cu pauzele lungi cauzate de absenţa de pe gheaţa de acasă (n.r. - pauza forţată de turnarea peliculei "Queen of Ice", apoi de problemele tehnice care nu au permis readucerea gheţii la condiţiile optime, în timpul util), în care am fost nevoiţi să ne antrenăm la Ciuc. Dar acum, pas cu pas, devenim mai buni. Toate cele trei victorii, cele cu Sportul, dar mai ales cea cu Braşovul sunt importante pentru moralul echipei. Ne aşteaptă un campionat lung, iar acesta este doar începutul", a declarat Donika.

Vineri şi sâmbătă, de la ora 18,30, Dunărea va juca "dubla" cu Progym Gheorgheni, pe teren propriu.

CSM Dunărea, grupă accesibilă în Cupă

Ediţia din acest an a "Cupei României" se va desfăşura la Galaţi, în perioada 20-23 decembrie, şi va alinia cele şase echipe de seniori: Corona Braşov, SC Miercurea Ciuc, CSM Dunărea, Progym Gheorgheni, Steaua şi Sportul Studenţesc.

Programul competiţiei a fost planificat conform schemei Berger, astfel că CSM Dunărea - deţinătoare trofeului - se află în Grupa B, alături de SC Miercurea Ciuc şi Sportul Studenţesc. În cealaltă grupă au fost repartizate echipele Corona, Progym şi Steaua.

La finalul jocurilor din grupe, echipele clasate pe primul loc vor juca direct în finala competiției, în timp ce echipele de pe locurile doi din grupe vor juca pentru locurile 3-4.

Primul meci al CSM Dunărea în "Cupa României" se va disputa cu Sportul Studenţesc, pe 21 decembrie (ora 14,30), iar al doilea, cel cu Ciuc, pe 22 decembrie (ora 18,30).

Finalele vor avea loc pe 23 decembrie.

 

Citit 1473 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2017 09:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.