Phoenix, una caldă, alta rece

Phoenix, una caldă, alta rece
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Una caldă și una rece din partea echipelor de baschet seniori ale clubului Phoenix. Băieții s-au impus, scor 79-70 (44-30), în fața ieșenilor de la Politehnica Iași. Partida a fost începută foarte bine de gălăţeni, care au dominat primele două sferturi, încheiate cu un ecart considerabil, de 14 puncte, pe care l-au mărit apoi la 20 de puncte, în minutul 22. Adversarii s-au repliat, au redus din diferenţă la finalul sfertului trei, pe care şi l-au adjudecat cu un plus de 5 puncte. Gălăţenii au fost ajunşi din urmă, periculos, la doar 3 puncte, 63-60, în minutul 34, dar reuşita lui Miller a dat o gură de oxigen echipei sale. Coşul lui Rundles (79-66, cu 30 de secunde înainte de final) a ridicat sala în picioare. Acesta a fost meciul de debut al pivotului bosniac Sead Hadzifejzovic (28 ani, 2,02 m înălţime), care a marcat 9 puncte şi a făcut 4 recuperări. "Am venit de foarte puţină vreme aici şi am găsit o atmosferă minunată. Astăzi am încercat să dau totul pe teren. Îmi doresc să ajut echipa să se califice în play-off", a spus Hadzifejzovic. Antrenorul Florin Nini spune că, deşi a fost a patra victorie consecutivă, echipa sa mai are de lucru la gestionarea deciziilor. "Am avut oscilaţii în joc, nu din cauza valorii adversarului, ci a modului în care am gestionat noi unele decizii. Dintr-un astfel de meci trebuie să învăţăm. Astăzi a fost un deznodământ bun", a declarat Nini. Marcatorii echipei Phoenix au fost: Rundles 20 puncte, White 13 p, Miller şi Pavlovic - câte 10 p, Andrei şi Gugino - câte 6 p, respectiv, Melnic 5 puncte. 

Altfel, echipa feminină a aceluiaşi club a pierdut, scor 69-82 (43-47), în faţa campioanei en-titre, Sepsi Sf. Gheorghe, într-un meci contând pentru etapa a treia din LN. Pentru gălăţence este a doua înfrângere la mare luptă în acest campionat, după ce au pierdut, la limită (61-62), la Braşov. Phoenix a fost foarte aproape de Sepsi, dar doi factori principali au făcut diferenţa în joc: recuperările şi rotaţia mai lungă a adversarelor. Raportul recuperărilor a fost de 25-42, în timp ce al punctelor marcate de "bancă" a fost de 15-37. "Sunt mândru de jucătoarele mele, azi au avut o atitudine incredibilă. Sunt oameni, au făcut tot ceea ce au putut în mare parte din acest meci", a spus Rodrigues. Marcatoarele echipei Phoenix au fost: Dzombeta 23 puncte, Crăciun şi Kilpatrick - câte 12 p, Dumitrache şi King - câte 8 p, Stan şi Dillard - câte 3 puncte. 


Cele două echipe de baschet seniori ale clubului Phoenix vor avea primul cuplaj din acest sezon, astăzi, la Sala "Dunărea". Fetele vor întâlni, de la ora 17,00, campioana en-titre, Sepsi Sf. Gheorghe, în timp ce băieţii vor juca împotriva unei echipe nou promovate în Liga Naţională - Poli Iaşi (ora 19,00).

Partida de astăzi va fi una foarte grea, atât prin prisma valorii adversarului, cât şi prin cea a lotului aflat încă în construcţie. În etapa trecută, Phoenix a pierdut, dramatic, în faţa celor de la Olimpia Braşov (61-62), după un ultim sfert de senzaţie, astfel că antrenorul Eugenio Rodrigues spune că toate meciurile din acest an vor fi grele şi se vor juca până în ultima secundă. "Cu siguranţă, acesta va fi cel mai greu meci, dar într-un fel ne vom obişnui, deoarece fiecare meci este greu pentru noi. E vorba de mândrie şi de a face tot ce ne stă în putinţă pentru a ne răsplăti fanii, pe care îi respectăm. Vrem să fim în joc cât mai mult posibil şi apoi vom vedea", a declarat tehnicianul echipei gălăţene.

În sezonul trecut, Phoenix a pierdut toate cele patru meciuri directe cu Sepsi, însă în memoria publicului a rămas cel din faza a doua a campionatului, când cinci din cele şase jucătoare străine/americance ale echipei Phoenix au refuzat să intre pe teren, în urma unei greve spontane, cauzată de întârzierile salariale.

În acest început de sezon, echipa feminină Phoenix a obţinut o singură victorie, în "Cupa României", în prima manşă a turului inaugural, cu CSU Alba Iulia. În Ligă, Phoenix se află pe locul 6, cu două puncte (înfrângeri cu Sirius Tg. Mureş şi CSU Olimpia Braşov), în timp ce Sepsi este pe primul loc, cu două victorii (cu SCM Timişoara şi ICIM Arad).

Băieţii, duel moldovenesc

Echipa masculină Phoenix va juca, de la ora 19,00, în derbiul moldovenesc împotriva formaţiei Poli Iaşi, grupare nou promovată în Liga Naţională. Cele două adversare s-au confruntat în presezon, într-o "dublă" amicală desfăşurată la Galaţi, şi şi-au împărţit victoriile: ieşenii s-au impus cu 90-75 în primul meci, iar gălăţenii şi-au luat revanşa în meciul al doilea, când au câştigat cu 82-75.

Phoenix se află pe val, cu trei victorii din tot atâtea meciuri disputate (două în "Cupa României" - cu Dinamo, şi una, extrem de importantă, cu Mureş Tg. Mureş, în etapa inaugurală a Ligii), în timp ce Poli are are o singură partidă jucată, în Ligă, pierdută, în faţa SCM Craiova, meciurile lor din Cupă urmând să aibă loc la finalul lunii.

"Un meci în care noi trebuie să jucăm o apărare foarte bună. Poli Iaşi are jucători foarte buni şi extrem de periculoşi în jocul individual. Avem din nou un examen dificil, pentru că au şi un antrenor valoros, cu experienţă şi, în plus noi ştim ce înseamnă dorinţa unei echipe nou promovate. Mă bucur şi felicit formaţia din Iaşi pentru promovare şi pentru ajutorul care îl dă dezvoltării baschetului în zona Moldova. Sunt convins că dorinţa noastră de a face o nouă victorie, cu o sală plină de suporteri care ştiu să ne încurajeze, va fi destul de mare şi de puternică pentru a face un meci bun şi a câştiga", a declarat Nini, pentru site-ul phoenixgalati.ro.

Citit 1216 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2017 21:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.