Două înfrângeri pentru Phoenix, atât pe teren, cât și în cont

Două înfrângeri pentru Phoenix, atât pe teren, cât și în cont
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Ambele echipe de baschet ale clubului Phoenix au pierdut în etapa disputată sâmbătă seara. Dacă fetele porneau cu șansa a doua în fața formației Universitatea Cluj (63-83), la echipa masculină situația era cu totul alta înainte de meci, aceștia veneau după o serie de patru victorii. Phoenix a pierdut, scor 56-69, în meciul disputat cu BCM U Pitești. 

Din lotul gălățean au lipsit doi jucători importanți, Tony Gugino - accidentat în meciul cu Poli Iași și Cameron Rundles, care a refuzat să joace, motivând depășirea termenului de 21 de zile pentru neplata drepturilor salariale, conform antrenorului Florin Nini. 

Acesta a mai declarat că, deși rectificarea bugetară a CL Galați a fost aprobată încă de pe 25 septembrie, când au fost repartizați clubului 590.000 de lei, până la această dată banii nu au fost virați în conturile clubului, astfel că a fost imposibilă efectuarea plăților salariale ale jucătorilor.

Astfel, cu o rotație mai scurtă, gălățenii au rezistat în joc până în minutul 35, când pe fondul oboselii au greșelile în gestionarea situațiilor importante.  


 

Echipa masculină de baschet Phoenix va juca, astăzi, de la ora 19,00, cu formaţia BCMU FC Argeş Piteşti, pe teren propriu, în timp ce fetele evoluează, astăzi, în deplasare, la Universitatea Cluj.

Phoenix are un parcurs foarte bun în acest început de sezon, după ce a ajuns la a patra victorie consecutivă (două în Cupa României şi alte două în Liga Naţională) şi se află pe locul secund în clasament, la egalitate cu U BT Cluj şi CSU Sibiu. În sezonul trecut, cele două adversare şi-au împărţit victoriile, fiecare a câştigat partida de pe teren propriu (75-49, la Piteşti, respectiv, 95-73 la Galaţi). Adversarii au o victorie (cu SCM Timişoara) şi o înfrângere (cu U BT Cluj) şi se află pe locul 8, la egalitate cu echipele aflate pe poziţiile 4-7.

Antrenorul Florin Nini spunea că doreşte să continue seria meciurilor reuşite din acest sezon. „Acasă jucăm foarte bine, avem energia tribunei. Suntem mult mai încrezători şi aşa cum sezoanele anterioare multe echipe au plecat învinse de la Galaţi, la fel vrem să se întâmple şi cu Piteştiul. Va fi o victorie la fel de importantă ca cea cu BC Mureş. Ne-am pregătit bine, vrem să dăm totul. Ştim că este o echipă foarte puternică, ştim că investiţiile sunt superioare faţă de ale noastre, însă meciul se joacă pe teren”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Fetele joacă la Cluj

Echipa feminină a aceluiaşi club va juca, astăzi (ora 18,00), în deplasare, cu formaţia Universitatea Cluj, într-un meci contând pentru etapa a patra din Liga Naţională.

Fetele se află într-o situaţie dificilă din punct de vedere sportiv, fiind o echipă încă în construcţie, care deja numără patru înfrângeri (una în Cupa şi trei în LN), dar care încearcă să obţină o primă victorie. În sezonul trecut, Phoenix a pierdut toate cele patru meciuri directe disputate cu formaţia clujeană. Cea din turul primei faze a fost la limită, 70-74, în contextul în care gălăţencele au gestionat meciul bine, deşi veneau după un accident rutier petrecut în drumul spre Cluj.

Alina Crăciun este optimistă în ceea ce priveşte jocul de astă, dar admite că este unul dificil. „Ne aşteptăm să fie o altă meci greu, la fel ca la Braşov sau cel de acasă, cu Sepsi, dar sunt sigură că vom face faţă pentru că suntem o echipă luptătoare şi progresăm de la meci la meci”, a declarat gălăţeanca Alina Crăciun.

Altfel, săptămâna viitoare, Phoenix va juca, pe teren propriu, cu formaţia SCM Timişoara - nou promovată, echipa la care din acest sezon evoluează fosta jucătoare a Phoenix, Romina Filip.

După acest meci, campionatul feminin va intra în pauză competiţională până pe 18 noiembrie, perioadă în care echipa naţională de senioare se va afla în preliminariile Campionatului European din 2019. În lotul naţional este convocată şi Alexandra Dumitrache, căpitanul echipei Phoenix Galaţi.

Citit 1208 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Octombrie 2017 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.