Oţelul şi-a pus preparatorul fizic ca antrenor principal

Oţelul şi-a pus preparatorul fizic ca antrenor principal
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După ce sâmbătă a reziliat pe cale amiabilă contractul cu antrenorul pricipal Damian Băncilă, conducerea SC Oţelul a decis să continue sezonul Ligii 3 cu ceilalţi membri ai staffului tehnici, fără a aduce un tehnician din exterior. Astfel, clubul gălăţean a anunţat marţi că Alexandru Ciobanu (31 de ani), preparator fizic la Oţelul din vara acestui an, este noul antrenor principal al echipei, acesta urmând să fie ajutat de Eugen Baştină şi Iulian Olteanu, antrenori secunzi şi în mandatul lui Băncilă. „Clubul nostru dă credit unui tehnician tânăr, pregătit şi dedicat activităţii de antrenorat, un profesionist desăvârşit, cunoscător al fotbalului gălăţean şi familiarizat cu spiritul de luptă şi sacrificiu de care trebuie să dea dovadă Oţelul. În plus, fiind de la începutul sezonului în staff-ul tehnic al echipei, este perfect acomodat în cadrul clubului şi este familiarizat cu nivelul la care se află jucătorii SC Oţelul Galaţi”, se precizează într-un comunicat al SC Oţelul.

Tatăl noului antrenor principal este Mihai Ciobanu, fost jucător şi mulţi ani antrenor în cadrul clubului, iar Alexandru Ciobanu şi-a petrecut mare parte din copilărie şi anii adolescenţei în curtea stadionului Oţelul, inclusiv ca junior timp de opt ani. În domeniul antrenoratului, a activat ca preparator fizic şi antrenor secund la CF Brăila (Liga 2), CSM Rm. Sărat (L3), Gloria Buzău (L2), Delta Tulcea (L2), CSM Rm. Vâlcea (L2), Al Orouba (Oman, L1) şi FC Metalosport Galaţi (L3). Ca antrenor principal a activat la formaţia secundă şi cea de juniori U19 a clubului de ligă secundă, CSM Rm. Vâlcea, plus o scurtă perioadă ca interimar la formaţia Al Orouba. În 2012, a obţinut Licenţa „A” UEFA în cadrul Şcolii Federale de Antrenori.

„Sunt onorat că cei din conducerea executivă au încredere în mine ca antrenor, mai ales că sunt atașat dintotdeauna de club! Este important să ne îmbunătăţim atitudinea, să creem o stare de spirit puternică, pozitivă, pentru a aduna cât mai multe victorii, iar sfârşitul turului să putem privi încrezători şi optimişti spre retur”, a declarat Alexandru Ciobanu.

Obiectivul SC Oţelul rămâne acelaşi, promovarea în Liga 2. Primul joc oficial pentru Alexandru Ciobanu în postura de antrenor principal al SC Oţelul Galaţi se va disputa sâmbătă, 28 octombrie, în compania formaţiei FK Miercurea Ciuc, în etapa a 10-a a Ligii 3. Partida va avea loc cu începere de la ora 15,00, pe Stadionul Oţelul.

 

 

Citit 4631 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.