Phoenix, victorie și spectacol la Galați

Phoenix, victorie și spectacol la Galați

Viorel (foto)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

 Baschetbaliștii de la Phoenix au făcut spectacol la Galați, după ce au câștigat, scor 89-86 (51-39), în fața formației CSM CSU Oradea, într-un meci contând pentru etapa a cincea a Ligii Naționale.

Partida a fost controlată de gazde, orădenii au condus doar în primul sfert al jocului, după numeroase răsturnări de scor. În minutul 8, oaspeții au înregistrat ultimul avantaj, 17-16, moment din care jucătorii gălățeni și-au impus ritmul și au dominat pe teren, ajungând la un ecart de 14 puncte (69-55, min. 26). În ultimul sfert, pe fondul oboselii gazdelor, orădenii au reușit o revenire de senzație, de la 67-78 la 80-84, în min 37. Ultimele trei minute de joc, de altfel cele mai tensionate, au adus o apropiere periculoasă pentru gălățeni, care s-au văzut în situația de a căuta soluții pentru evitarea unei înfrângeri, la limită, ori a trimiterii meciului în prelungiri. În minutul 39.50, scor 88-86, Florin Nini solicită timeout, Phoenix mărește  diferența la trei puncte, în urma unei ”libere” a lui White. Cu doar 2 secunde și 1 zecime, scor 89-86, orădenii aveau posesia, dar Gugino s-a interpus între doi adversari și a trimis mingea în afara terenului, partida încheindu-se cu victoria gălățenilor.

Antrenorul Florin Nini spunea că strategia echipei sale a funcționat 30 de minute, dar pe fondul oboselii au fost ajunși din urmă de oaspeți. ”Am avut pregătită o strategie pentru a-i surprinde pe adversari. Trei sferturi a funcționat, băieții au vrut să continue, însă pe fondul oboselii a trebuit să facem o rotație mai scurtă, iar cei de pe bancă nu au intrat conectați pentru ceea ce era nevoie, fapt care le-a permis orădenilor să revină în joc, aceștia având o echipă valoroasă care nu iartă greșelile”, a declarat tehnicianul gălățean. Acesta a mai precizat că succesul echipei masculine a fost unul de suflet. ”Este o victorie de suflet, nu prin prisma clasamentului, ci o victorie pe care o dedicăm echipei feminine pe care a trebuit să o desființăm. O reușită care a avut o încărcătură emoțională extrem de puternică pentru noi. Ne-a fost teamă înainte de acest meci pentru că așa cum se știe când sunt probleme se dereglează, dar băieții au dat dovadă de caracter, s-au mobilizat și au vrut să arate că Phoenix este un club care merită tot respectul, merită publicul acesta minunat, merită să fie în Liga Națională, iar această dezvoltare nu a fost întâmplătoare, ci gândită, făcută multă muncă și multe sacrificii. Felicit băieții pentru modul în care au luptat”, a concluzionat Nini.

Cel mai bun jucător al echipei Phoenix, Sead Hadzifezovic, cu 26 de puncte (3 x 3p) și 9 recuperări. Ceilalți realizatori ai echipei gălățene au fost: Rundles 25 puncte, 5 ”assists”; Gugino 15 p, 6 r, 2 a; Miller 8 p, 3 r, 1 a; Pavlovic 6 p, 1 r, 1 a; Măciucă 5 p, 6 r, 1 a; White 4 p, 3 r, Petrișor 4 a și Andrei 2recuperări și o pasă decisivă.

După acest rezultat, Phoenix se află pe locul 4, la egalitate (9 puncte) cu echipele clasate pe locurile 1-4, fiind departajate de coșaversaj. În etapa următoare, Phoenix va juca împotriva formației Steaua, vineri, 10 noiembrie, în deplasare. 

Acesta a fost primul meci după anunțul făcut de conducerea clubului Phoenix cu privire la desființarea echipei feminine, din motive financiare.    

Citit 1151 ori Ultima modificare Duminică, 05 Noiembrie 2017 08:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.