Phoenix, victorie și spectacol la Galați
Foto: Viorel (foto)

Phoenix, victorie și spectacol la Galați
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

 Baschetbaliștii de la Phoenix au făcut spectacol la Galați, după ce au câștigat, scor 89-86 (51-39), în fața formației CSM CSU Oradea, într-un meci contând pentru etapa a cincea a Ligii Naționale.

Partida a fost controlată de gazde, orădenii au condus doar în primul sfert al jocului, după numeroase răsturnări de scor. În minutul 8, oaspeții au înregistrat ultimul avantaj, 17-16, moment din care jucătorii gălățeni și-au impus ritmul și au dominat pe teren, ajungând la un ecart de 14 puncte (69-55, min. 26). În ultimul sfert, pe fondul oboselii gazdelor, orădenii au reușit o revenire de senzație, de la 67-78 la 80-84, în min 37. Ultimele trei minute de joc, de altfel cele mai tensionate, au adus o apropiere periculoasă pentru gălățeni, care s-au văzut în situația de a căuta soluții pentru evitarea unei înfrângeri, la limită, ori a trimiterii meciului în prelungiri. În minutul 39.50, scor 88-86, Florin Nini solicită timeout, Phoenix mărește  diferența la trei puncte, în urma unei ”libere” a lui White. Cu doar 2 secunde și 1 zecime, scor 89-86, orădenii aveau posesia, dar Gugino s-a interpus între doi adversari și a trimis mingea în afara terenului, partida încheindu-se cu victoria gălățenilor.

Antrenorul Florin Nini spunea că strategia echipei sale a funcționat 30 de minute, dar pe fondul oboselii au fost ajunși din urmă de oaspeți. ”Am avut pregătită o strategie pentru a-i surprinde pe adversari. Trei sferturi a funcționat, băieții au vrut să continue, însă pe fondul oboselii a trebuit să facem o rotație mai scurtă, iar cei de pe bancă nu au intrat conectați pentru ceea ce era nevoie, fapt care le-a permis orădenilor să revină în joc, aceștia având o echipă valoroasă care nu iartă greșelile”, a declarat tehnicianul gălățean. Acesta a mai precizat că succesul echipei masculine a fost unul de suflet. ”Este o victorie de suflet, nu prin prisma clasamentului, ci o victorie pe care o dedicăm echipei feminine pe care a trebuit să o desființăm. O reușită care a avut o încărcătură emoțională extrem de puternică pentru noi. Ne-a fost teamă înainte de acest meci pentru că așa cum se știe când sunt probleme se dereglează, dar băieții au dat dovadă de caracter, s-au mobilizat și au vrut să arate că Phoenix este un club care merită tot respectul, merită publicul acesta minunat, merită să fie în Liga Națională, iar această dezvoltare nu a fost întâmplătoare, ci gândită, făcută multă muncă și multe sacrificii. Felicit băieții pentru modul în care au luptat”, a concluzionat Nini.

Cel mai bun jucător al echipei Phoenix, Sead Hadzifezovic, cu 26 de puncte (3 x 3p) și 9 recuperări. Ceilalți realizatori ai echipei gălățene au fost: Rundles 25 puncte, 5 ”assists”; Gugino 15 p, 6 r, 2 a; Miller 8 p, 3 r, 1 a; Pavlovic 6 p, 1 r, 1 a; Măciucă 5 p, 6 r, 1 a; White 4 p, 3 r, Petrișor 4 a și Andrei 2recuperări și o pasă decisivă.

După acest rezultat, Phoenix se află pe locul 4, la egalitate (9 puncte) cu echipele clasate pe locurile 1-4, fiind departajate de coșaversaj. În etapa următoare, Phoenix va juca împotriva formației Steaua, vineri, 10 noiembrie, în deplasare. 

Acesta a fost primul meci după anunțul făcut de conducerea clubului Phoenix cu privire la desființarea echipei feminine, din motive financiare.    

Citit 1390 ori Ultima modificare Duminică, 05 Noiembrie 2017 08:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.