Trei jucătoare de la CSU Danubius, la "Trofeul Carpați"
Foto: Sonia Baciu

Trei jucătoare de la CSU Danubius, la "Trofeul Carpați"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Reprezentativa României va susţine ultimul test înaintea "Mondialului" din Germania la Craiova, unde timp de trei zile, de astăzi până duminică, va avea loc turneul amical "Trofeul Carpaţi". Naţionala România va întâlni în această competiţie selecţionatele Poloniei, Macedoniei şi Braziliei, unde va încerca să pună la punct multe aspecte pentru turneul final al anului.

Faţă de anii precedenţi, turneul final al Campionatului Mondial feminin începe mai devreme, chiar din prima zi a lunii decembrie, iar cum EHF a programat competiţii oficiale până pe 19 noiembrie, majoritatea echipelor naţionale au avut mai puţin de două săptămâni la dispoziţie pentru a pregăti competiţia majoră a anului, care va avea loc în perioada 1-17 decembrie. Nu mai puţin de 10 handbaliste din cele 20 convocate de Ambros Martin pentru competiţia din Germania au avut meciuri oficiale pe 19 noiembrie, astfel că selecţionerul a putut conduce primul antrenament în formulă completă abia marţi.

"Câteva jucătoare au avut meciuri în weekend, a fost foarte important ca ele să se recupereze în totalitate după acestea. Nu avem foarte mult timp la dispoziţie, dar suntem pe drumul cel bun în acest moment. După meciurile din weekend, la Bucureşti şi mai apoi în Germania, vom intra mai profund în detalii şi vom încerca să perfecţionăm anumite aspecte, să fim pregătiţi pentru jocurile oficiale", a declarat antrenorul primei reprezentative a României.

Pentru Ambros Martin, ca de altfel şi pentru multe fete din echipa naţională, "Mondialul" din Germania va reprezenta un debut într-o astfel de competiţie. "Chiar şi eu sunt tânăr în acest sens, am de învăţat. Dar cred că jucătoarele cu experienţă deja acumulată la Campionatul Mondial ne vor ajuta în direcţia asta. Deci nu poate fi vorba despre cine a impresionat dintre jucătoarele tinere sau cine a făcut o treabă mai bună, cred că asta este o întrebare doar pentru noi ca echipă", a susţinut tehnicianul naţionalei.

Schimbarea de generaţii din naţionala României aduce şi obiective noi pentru antrenor, dar şi pentru jucătoare. "Tricolorele" au urcat de două ori pe podium în ultimii 12 ani, iar la ediţia de acum doi ani au cucerit medalia de bronz. "Eu cred că în momentul de faţa e foarte greu să sperăm la o medalie la Campionatul Mondial, însă mergem să jucăm fiecare meci în parte şi ne dorim să obţinem cât mai multe victorii", a declarat Cristina Neagu, susţinută de Ambros Martin, selecţionerul României: "Nu putem vorbi, în acest moment, despre medalii. Bineînţeles, nu ne stabilim limite, dar nu ne vom pune o greutate mare în spate".

La Campionatul Mondial, România face parte din Grupa A, alături de Spania, Franţa, Slovenia, Angola şi Paraguay.

Lotul pe care se va baza Martin Ambros este format din: Valentina Ardean Elisei,  Bianca Bazaliu, Ana Maria Berbece, Eliza Buceschi, Denisa Dedu, Ana Maria Drăguţ, Yuliya Dumanska, Cristina Florianu, Melinda Geiger, Alina Ilie, Cristina Laslo, Cristina Neagu, Crina Pintea, Ana Maria Popa, Laura Popa,  Gabriella Szucs, Timeea Tătar, Cynthia Tomescu, Aneta Udriştoiu şi Mădălina Zamfirescu.

Pentru "Trofeul Carpaţi" au fost convocate şi trei jucătoare de la CSU Danubius Galaţi, în echipa Macedoniei: Elena Livrinikj, Dajana Jovanovska şi Andreea Beleska. Astfel, Livrinikj ar putea avea prima ocazia de a juca împotriva idolului său, Cristina Neagu, în meciul România - Macedonia, programat mâine. Totodată, încă o handbalistă de la CSU Danubius, Andreea Mihart, este convocată la "naţională", dar la cea de tineret.

Programul României la "Trofeul Carpaţi": astăzi, ora 19,00, cu Polonia (TVR HD); mâine, ora 16,00, cu Macedonia (TVR 2); duminică, ora 16,00, cu Brazilia (TVR 1).
Citit 1752 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2017 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.