Proiecte din programul de guvernare, depuse de PNL

Proiecte din programul de guvernare, depuse de PNL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Braşov, că liberalii au depus la Parlament două proiecte de lege prin care să fie realizat transferul integral al impozitului pe venit ca sursă de venit pentru bugetele locale, respectiv, ca un procent de 80 la sută din redevenţele obţinute din exploatarea resurselor subsolului să se facă sursă de venit la bugetele locale, o parte la bugetul localităţii şi o parte la bugetul consiliului judeţean.

"PNL are depuse la Parlament două proiecte de lege pe care le considerăm foarte importante şi care, de altfel, se găseau în programul de guvernare al PSD-ALDE, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2018. Primul proiect de lege este transferul integral al impozitului pe venit ca sursă de venit pentru bugetele locale, 63 la sută direct la localităţi, restul împărţite fie la consiliul judeţean, fie împărţite pe bază de formulă la nivelul bugetului de stat", a declarat Orban. El a explicat că liberalii au mai depus un proiect care prevede ca "un procent de 80 la sută din redevenţele obţinute din exploatarea bogăţiilor subsolului să se facă sursă de venit la bugetele locale, o parte la bugetul localităţii şi o parte la bugetul consiliului judeţean".

Orban susţine că măsurile sunt necesare, deoarece Guvernul "a jefuit administraţiile locale". "Aceste măsuri devin imperios necesare să fie puse în practică, pentru că Guvernul prin ordonanţa nr. 79 şi mai ales prin Legea bugetului de stat, literalmente a jefuit administraţiile locale. Peste un miliard de euro au fost luaţi din veniturile acestor administraţii locale şi toate proiectele de investiţii începute sau care urmează să înceapă pe care le derulează aceste administraţii sunt puse sub semnul întrebării din cauza acestui rapt făcut de Guvern. În special, la administraţiile locale performante, care au generat locuri de muncă, care au atras investiţii în localităţi, care au reuşit să creeze un nivel de viaţă peste medie pentru locuitori", a susţinut preşedintele liberalilor.

Potrivit acestuia, în programul de guvernare al PSD, obiectivul trebuia realizat la 1 ianuarie 2018, iar liberalii, care nu aveau acest obiectiv, au susţinut amendamenul de transfer integral al impozitului pe venit către comunităţile locale, către bugetele locale. Cu toate acestea, susţine Orban, majoritatea parlamentară a plusat, şi veniturile încasate din impozitul pe pensii trebuia să treacă, conform programului de guvernare, la bugetele locale. "Au mutat termenul de aplicare a acestei măsuri, transferul impozitului pe venit la bugetele locale, la 1 ianuarie 2019. Vrem să vedem buna credinţă a majorităţii parlamentare, dacă vor vota proiectele noastre de lege ce urmează să se aplice în noul an bugetar, de la 1 ianuarie 2019, deşi mă îndoiesc sincer că se vor ţine de cuvânt", a conchis Orban.

Citit 1695 ori Ultima modificare Duminică, 15 Aprilie 2018 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.