Plecări în masă din PSD la partidul condus de Ponta

Plecări în masă din PSD la partidul condus de Ponta
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În doar câteva zile, PSD a pierdut nu mai puţin de cinci parlamentari, printre care se numără fostul ministru al Sănătăţii, deputatul Nicolae Bănicioiu. În timp ce social-democraţii îi acuză de trădare, respectiv de pact cu aşa-zisul „stat paralel”, parlamentarii care i s-au alăturat lui Victor Ponta spun că Dragnea a devenit nociv pentru PSD.

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, a confirmat, ieri, informaţiile potrivit cărora părăseşte partidul condus de Liviu Dragnea pentru a i se alătura lui Victor Ponta în partidul „Pro România”. Aproape simultan, vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, a admis că „asistăm la o aşa-zisă „dezertare” din rândurile organizaţiilor PSD”, dar a susţinut că „aceşti migranţi politici” ar fi „prea puţini pentru a influenţa major” politica de guvernare, relatează Digi 24. „Am luat decizia de a fi alături de colegii mei din guvernarea Ponta, guvernare în care am făcut multe lucruri bune, cu care am câștigat alegerile în 2012. Supărarea mea faţă de conducerea partidului este cunoscută, lipsa de consecvenţă şi de deprofesionalizare continuă. Nu mai pot fi părtaş la toate aceste lucruri. (...) Stânga românească trebuie să rămână reprezentată de oameni profesionişti. Ce se întâmplă acum în partid nu mai are nicio legătură cu PSD. E doar o mică grupare de la PDL, care a pus mâna pe putere.(...) Nu ăsta este partidul în care am intrat și în care am crescut. (...) Liviu Dragnea trebuie să înţeleagă că trebuie să termine cu ipocrizia”, a declarat Bănicioiu, după anunţarea demisiei din PSD.

Plecarea sa vine după ce în aceste zile au mai plecat din PSD alţi patru parlamentari. Doi deputaţi s-au înscris, miercuri, în Partidul Pro România - Gabriela Podaşcă şi Mircea Titus Dobre, după ce, cu o zi înainte, au plecat deputaţii Cătălin Nechifor şi Emilia Meiroşu - din organizaţia PSD Brăila.

Într-o declaraţie de presă, Paul Stănescu, vicepreşedinte al PSD, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, susţine că „migranţii politici” au luat o decizie pripită şi „au ales o cale greşită, fără întoarcere”. „Asistăm zilele acestea la o aşa-zisă 'dezertare' din rândurile organizaţiilor PSD către o nouă şi neîncepută formaţiune politică. Prea puţini pentru a influenţa major politica noastră de guvernare, aceşti migranţi politici fac parte dintr-un scenariu egoist care intră în contradicţie cu votul de încredere covârşitor acordat programului nostru de guvernare. Decizia lor este cu atât mai pripită cu cât aceştia s-au îndreptat către o camarilă politică unde important este numărul membrilor, nu valoarea lor”, se arată în declaraţia citată.

De altfel, în cursul zilei de ieri, şi PSD Galaţi a remis un comunicat de presă în care europarlamentarul Dan Nica, liderul filialei gălăţene a partidului, spune că „Organizaţia Judeţeană Galaţi a Partidului Social Democrat condamnă public decizia celor care au părăsit PSD pentru a se alătura celor care ne sunt adversari şi care au atacat în permanenţă partidul nostru. Este un gest lipsit de onoare faţă de colegii de partid, dar şi faţă de cei care au votat PSD (...) Suntem uniţi în lupta cu Statul Paralel!”.

Citit 4817 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2018 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.