ANCOM atenţionează clienţii: Planuri tarifare fără acces la roaming

ANCOM atenţionează clienţii: Planuri tarifare fără acces la roaming
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Operatorii mobili pot să ofere planuri tarifare fără acces la roaming, iar clienţii care vor să utilizeze acest serviciu trebuie să verifice dacă oferta pentru care au optat, sau abonamentul nou, include serviciul de roaming.

„În ultima perioadă, am primit la ANCOM petiţii din partea utilizatorilor cu privire la lipsa serviciului de roaming din planurile tarifare contractate. Este perioada vacanţelor şi este important ca cei care îşi vor petrece concediul în afara ţării să verifice înainte dacă beneficiază de serviciul de roaming pentru telefonul mobil sau trebuie să solicite furnizorilor activarea acestuia. Operatorii mobili pot comercializa şi abonamente sau cartele preplătite fără acces la servicii în roaming, cu resurse utilizabile doar pe teritoriul României”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Potrivit ANCOM, operatorii mobili pot să ofere planuri tarifare (abonamente ori cartele preplătite) fără acces la servicii în roaming, destinate celor care nu doresc să utilizeze serviciile de telefonie sau de date mobile şi atunci când călătoresc în afara României, preferând să beneficieze de mai multe resurse naţionale la preţuri avantajoase.

Sursa: go4it.ro

Citit 6184 ori Ultima modificare Luni, 09 Iulie 2018 00:37

1 comentariu

 • postat de Costin Red
  Duminică, 08 Iulie 2018 21:21
  178.138.99.***
  Eu daca plec in vacanta, in strainatate, iau si o cartela prepay incarcata cu minim 50 euro pentru a suna strictul necesar. Iar, cand ajung in tara dorita, cumpar cartela din tara respectiva. E mai ieftin asa, pentru mine. Daca ma suna mama din Romania pe cartela din tara respectiva, eu nu platesc nimic, oricat as sta. Are minute suficiente.
  2
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.