Premierul Viorica Dăncilă și-a prezentat bilanţul, la şase luni de guvernare
Foto: captură video Guvernul României

Premierul Viorica Dăncilă și-a prezentat bilanţul, la şase luni de guvernare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Viorica Dăncilă și-a prezentat, luni, 23 iulie 2018, la Palatul Victoria, bilanţul la şase luni de guvernare. Mandatul celui de-al treilea premier al majorităţii PSD-ALDE în decurs de un an şi jumătate a fost marcat de critici atât din partea opoziţiei, cât şi din partea românilor, care au ieşit în stradă să protesteze, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut de mai multe ori să demisioneze, pentru "a face loc unor oameni responsabili şi competenţi".

Prim-ministrul a fost ţinta ironiilor din cauza greşelilor gramaticale şi de exprimare, dar şi subiectul unei plângeri penale. "Din raţiuni de timp, mă voi referi doar la cele mai relevante realizări din programul de guvernare pe care le-am realizat în acest prim semestru din 2018", şi-a început Viorica Dăncilă prezentarea. Ea a arătat că, în primele şase luni ale acestui an, veniturile la bugetul de stat au fost cu 12 la sută mai mari faţă de aceeași perioadă a anului trecut. "La stat au intrat cu 15 miliarde de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a spus Dăncilă. Ea a susţinut, de asemenea, că investiţiile au crescut cu mai mult de jumătate faţă de anul trecut, iar toate criticile pe această temă au fost fără temei.

Viorica Dăncilă este al treilea premier al coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, după Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, îndepărtaţi din funcţie chiar de partidul care i-a numit.

Guvernul Dăncilă a fost învestit de către Parlament în 29 ianuarie.

Citit 1150 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2018 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.