Iohannis a atacat la CCR modificările aduse Codului Penal

Iohannis a atacat la CCR modificările aduse Codului Penal
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, miercuri, 25 iulie 2018, Curtea Constituţională a României (CCR) asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Aceasta este prima cale de atac a preşedintelui asupra modificărilor aduse Codului Penal, relatează News.ro.

În sesizarea către CCR, șeful statului arată că ambele legi au fost adoptate de Parlament cu încălcarea Constituţiei şi conţin mai multe prevederi neconstituţionale. Preşedintele Klaus Iohannis anunţase, încă de pe 4 iulie, că va ataca la CCR modificarea Codurilor penale, spunând că este "revoltătoare" şi că ceea ce face alianța PSD-ALDE este o dictatură a majorităţii profund dăunătoare democraţiei.

Legea de modificare a Codului penal a fost atacată la Curtea Constituţională şi de către Înalta Curte de Casație și Justiție, dar şi de PNL şi USR, iar CCR se va pronunţa în acest caz pe 25 septembrie.

Citit 824 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2018 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.