Alertă aeriană la graniţa de est a României: Bombardier rusesc interceptat deasupra Mării Negre

Alertă aeriană la graniţa de est a României: Bombardier rusesc interceptat deasupra Mării Negre
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Alertă aeriană la graniţa de est a României. Două avioane britanice, care asigură poliţia aeriană a ţării noastre şi ne păzesc practic din aer, au fost ridicate joi, 26 iulie 2018, de urgenţă, de la baza militară Mihail Kogălniceanu. Au avut misiunea de a intercepta şi îndepărta un bombardier rusesc trimis de Moscova periculos de aproape de spaţiul nostru aerian, informează PRO TV.

Potrivit legislaţiei internaţionale, spaţiul aerian al unei ţări se întinde 12 kilometri pe verticală şi alţi 12 kilometri pe orizontală, de la pământ. Dacă un avion militar străin pătrunde în spaţiul aerian al altei țări, el poate fi doborât, în extremis. Ruşii au mereu grijă să nu facă această eroare, potenţial fatală. Capetele de pod ale aviaţiei NATO şi ale Rusiei sunt, pe flancul estic, Mihail Kogălniceanu şi Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Piloţii britanici au interceptat şi au alungat avionul rusesc de bombardament şi atac la sol, Sukhoi 24 Fencer, unul dintre cele pe care Moscova le ridică frecvent din Crimeea şi le trimite să survoleze Marea Neagră pentru a-şi arăta prezenţa în zonă.

Citit 1879 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2018 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.