Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!
Deputatul PNL Gigel Știrbu va depune la Parlament un proiect care propune ca din 2019 principalele televiziuni și radiouri să fie obligate să îndemne participarea cetățenilor la vot în perioada alegerilor electorale. Conținutul mesajelor va conține avizul Autorității Electorale Permanente (AEP).

Proiectul pe care liberalul urmează să îl înregistreze în Legislativ propune modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

"Comunicările audiovizuale cu caracter educativ privind importanţa şi promovarea, în spaţiul public, a exercitării dreptului de vot trebuie să respecte următoarele condiţii: să informeze şi să educe populaţia în legătură cu importanţa exercitării dreptului de vot; să informeze şi să educe populaţia în direcţia promovării exercitării dreptului de vot; să nu conţină referiri de natură să promoveze instituţii sau persoane. Conţinutul şi elaborarea mesajelor se realizează de către radiodifuzor, cu avizul prealabil al Autorităţii Electorale Permanente. Cu 120 de zile înainte de orice scrutin electoral Autoritatea Electorală Permanentă demarează discuţiile cu radiodifuzorii pentru pregătirea campaniei de informare publică", prevede proiectul legislativ al deputatului PNL Gigel Știrbu.

De asemenea, conform inițativei, CNA va comunica AEP, cu o lună înaintea începerii campaniei de informare, lista posturilor de radio și de televiziune care urmează să desfășoare campaniile. Televiziunile și radiourile vor avea obligația de a transmite mesaje sub forma unor campanii inițiate cu 60 de zile înainte de desfășurarea alegerilor.

 

Deputatul PNL Gigel Știrbu propune și decontarea de către Autoritatea Electorală Permanentă a cheltuielilor, în baza unui deviz și a facturilor emise. Conform inițiativei, Legea ar urma să intre în vigoare de 1 ianuarie 2019.

Sursa: Mediafax.ro

Citit 1111 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Octombrie 2018 00:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro