Ilie Balaci - legenda Craiovei s-a stins

Ilie Balaci - legenda Craiovei s-a stins
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ilie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuți fotbalişti români, a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani, anunță Mediafax. "Minunea Blondă" a suferit un accident vascular cerebral, în timp ce se afla acasă, la Craiova. Fostul internațional Ilie Balaci a suferit un accident vascular cerebral duminică, în timp ce se afla acasă, în Craiova, iar familia a chemat o ambulanță. Medicii de la Spitalul din Craiova au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el, informează Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Craiova. Ilie Balaci nu a mai ajuns la spital.

Cariera de jucător a lui Ilie Balaci a durat 15 ani. 12 dintre aceşti 15 ani au fost petrecuţi la Universitatea Craiova, club pentru care a jucat în mai mult de 300 de meciuri oficiale şi cu care a câştigat şapte trofee. Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 şi a contribuit la primul titlu de campioană al echipei oltene.

"Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească! NU TE VOM UITA NICIODATĂ, ILIE BALACI!", a scris clubul craiovean, pe pagina de Facebook.

A câştigat trei titluri naţionale şi patru Cupe ale României şi a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 şi 1982. În prima ligă are 347 de meciuri şi 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scorniceşti şi Dinamo Bucureşti. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.

Citit 2102 ori Ultima modificare Duminică, 21 Octombrie 2018 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.