UPDATE Două trenuri deraiate | Ministrul Transporturilor după incidentele feroviare de astăzi: ”Anual se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară doar 16”

UPDATE Două trenuri deraiate | Ministrul Transporturilor după incidentele feroviare de astăzi: ”Anual se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară doar 16”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, cere de urgență Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER) investigarea cu prioritate a incidentului feroviar produs duminică în județul Hunedoara, unde au deraiat trei din cele șase vagoane ale unui tren în care se aflau aproximativ 140 de oameni. El susține că a atras atenția de mai multe ori că starea infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanțării de-a lungul timpului, că anual se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară, capital, doar 16 kilometri, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziție.

Trei vagoane ale trenului IR 1821 București Nord - Arad, în care se aflau 140 de persoane, au deraiat, duminică, la intrarea în staţia Băiești, județul Hunedoara. 

“Creșterea investițiilor pentru reabilitarea căii ferate este absolut necesară. Am atras atenția, de mai multe ori, că stare de astăzi a infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanțării de-a lungul timpului. În fiecare an, se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară, capital, doar 16 kilometri, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziție", a fost reacția ministrului Transporturilor, Lucian Șova.

De asemenea, Șova spune, într-un comunicat de presă postat pe site-ul ministerului, că angajații CFR ar putea face mai mult - "astăzi păzesc niște macazuri, în loc să construiască, în loc să repare".

Ministrul demisionar al Transporturilor mai susține că în ultimele luni a acționat pentru găsirea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor de pe calea ferată, astfel încât companiile feroviare să își recâștige prestigiul și competitivitatea.

"Toate ţările civilizate investesc în infrastructura de transport feroviar. Dificultățile prin care trec companiile feroviare pot fi depășite numai printr-o atitudine proactivă și prin responsabilitate și efortul comun al tuturor celor implicați", adaugă Șova.

Două trenuri - unul de pasageri și celălalt de marfă - au deraiat duminică dimineață, în județele Hunedoara și Caraș-Severin. Trenul de persoane circula pe ruta Constanța-Arad, iar în judeţul Hunedoara au deraiat trei din cele șase vagoane ale garniturii. În tren se aflau aproximativ 140 de pasageri, iar o persoană a fost rănită, fiind aruncată în afara garniturii.

Conform Infotrafic, circulaţia feroviară este întreruptă între staţiile CF Berzovia şi Oraviţa (judeţul Caraş-Severin), după ce şase dintre cele nouă vagoane ale trenului marfar 69498 au deraiat, din motive tehnice. Trenul transporta cereale, apaține unui operator privat și circula pe relaţia Grădinari - Timişoara Nord. În urma accidentului nu au existat victime.

Citit 3615 ori Ultima modificare Duminică, 23 Decembrie 2018 17:52

2 comentarii

 • postat de Galateni
  Duminică, 23 Decembrie 2018 13:20
  93.122.251.***
  Alo Ministerul Transportului ! Alo PSD ! Alo domnul Lucian Sova ! Alo domnul Liviu Dragnea ! Va rugam sa vorbiti cu cei de la drumuri nationale IASI sa modernizeze odata drumul DN 24 D (Galati - Barlad) !
  1
  3
  Raportează
 • postat de Maxim
  Duminică, 23 Decembrie 2018 13:14
  5.13.143.***
  ce tupeu are individul asta, vinovati sunt angajatii care nu repara cu mainele goale, sa lege cu sarma eventual, ceea ce au subfinantat ei zeci de ani
  2
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.