Alte două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 38

Alte două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 38
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Alte două persoane au murit din cauza gripei, un bărbat din Olt și altul din Giurgiu, informează Institutul de Sănătate Publică, care mai precizează că ambii aveau condiții medicale preexistente și nu erau vaccinați. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 38.

Cei doi pacienți care au murit din cauza gripei sunt un bărbat în vârstă de 54 de ani, din județul Olt și altul în vârstă de 66 de ani, din Giurgiu. Ambii aveau probleme medicale și nu erau vaccinați anti-gripal, informează Institutul de Sănătate Publică. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 38.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, vineri, că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna viitoare numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.

"Suntem în pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul cazurilor diagnosticate să fie mai mare decât numărul cazurilor estimate. Așteptăm pentru săptămâna viitoare comunicatul Institutului Național pentru Sănătate Publică și dacă numărul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decât numărul de cazuri estimate, atunci vom putea spune că suntem în epidemie", a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a mai precizat că anul trecut pe vremea asta erau doar patru decese.

Sursa: mediafax.ro

Citit 1689 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2019 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.